Tire’de bugün öğle saatlerinde şantiyede meydana gelen patlamada, 2 kişi yaralandı. 


Ercan ÇELİK / HaberTire

Aydınoğlu Caddesi’nde Tire Belediyesi Kent Müzesi İnşaat’ında saat 14:40’ta meydana gelen patlamada, taşeron firma adına çalışan 2 işçi yaralandı. Şantiyede çalışan Erol Çukur ve İsmail Sapan isimli işçiler, içi boş metal bir varili, “canavar” diye bilinen elektrikli testereyle keserek, kullanmak istediler. İnşaat işlerinde kullanılan parlayıcı kimyasal maddenin kalıntıları bulunan varil, kesim esnasında ısınınca içindeki hava sıkışarak büyük bir gürültüyle patladı. 

Patlamanın etkisiyle varilin her iki kapağı da büyük bir hızla fırlarken, inşaat işçileri Erol Çukur ve İsmail Sapan vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandılar. 
Büyük bir gürültüyle meydana gelen patlamayı, çevreden duyan vatandaşlar da olay yerine toplandı. Olay yerine kısa süre içinde gelen 112 ambulansı yaralılara ilk müdahalelerini yaptıktan sonra, Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırdı.
Olayın ardından, şantiyeye gelen Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi de, olayla ilgili incelemelerde bulunarak, bilgi aldı. Polis soruşturmayı sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi