Ercan ÇELİK

Tire’ye bağlı Yeğenli Köyü Kocaalan Mevkii’nde makilik alanda saat 17:30 sıralarında yangın çıktı. Neden çıktığı henüz bilinmeyen yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü ve yayıldı. Yangın alanına, Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazözler ve iş makinaları, İzmir İtfaiyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, Tire Belediyesi, Ödemiş Belediyesi tankerleri ve Salihli, Kiraz gibi bölgelerden de çok sayıda arazöz ve tanker sevk edildi.

Karadan müdahale sürerken bölgeye gönderilen 2 uçak ve 2 helikopter de havadan müdahale etti.

Çevre halkının da seferber olduğu yangın söndürme çalışmaları, saatler süren çabanın ardından sonuç verdi ve yangın kontrol altına alındı.

Çoğunluğu makilik araziden oluşan yaklaşık 200 hektar orman küle döndü. Alan içerisinde bulunan bir incir ve bir ceviz bahçesinin de yangından etkilendiği öğrenildi.

Olay yerine ilk ulaşanlardan biri olan Yeğenli Köyü Muhtarı Ünal Sayran, “Yangın ihbarını aldığımda doğrudan buraya geldim. Kocaalan Mevkii’nden başlamış yangın. Çıkış sebebini bilmiyoruz. Orman ekiplerimiz, karadan ve havadan anında müdahaleye başladılar sağolsunlar. Kısa sürede kontrol altına alındı yangın. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Alanda, soğutma çalışmaları sürüyor.

Editör: Haber Merkezi