Tire’de önceki gün meydana gelen hırsızlık olayında, iki erkek ve iki kızdan oluşan grup 3 marketi soyduktan sona yakayı ele verdi. Dört kafadar gençten oluşan grupta, bir kişi tutuklanarakken diğer üçü serbest kaldı.

Kamuran KIZILBOĞA


Yaşları 18’in altında olan E.Ö. ve Y.K. isimli genç kızlar ile H.E. (22) ve B.E. (26) isimli iki erkekten oluşan bir grup, önceki gün ilçe merkezinde 3 farklı marketi soyduktan sonra yakalandı. Tire Stadyumu’nun yanında olan bir market ile Turgut Özal Bulvarı üzerindeki iki farklı markete sabah saatlerinde sırayla giden ve müşteri gibi davranarak hırsızlık yapan gençler, soydukları üçüncü marketten çıktıktan sonra, durumu ihbar alıp bölgeye gelen polisler tarafından, saat 11:00 sıralarında  yakalandılar. Gençlerin üzerinde çaldıkları; çeşitli gıda maddeleri ve alkollü ürünler ele geçirildi.

Göz altında aldıktan sonra Tire Emniyeti’ne götürülen hırsızlık zanlısı gençlerden kız olanların yaşlarının 18’in altında oldukları tespit edildi. Kızlardan E.Ö. ailesine teslim edilirken, Y.K. ise Aile ve Sosyal Yardımlaşma İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Grupta yer alan ve akraba oldukları öğrenilen genç erkeklerden H.E. savcılık kararı ile serbest kalırken, iki ayrı suçtan arama kararı bulunan B.E. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Editör: Haber Merkezi