Ercan ÇELİK

İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ödemiş Kom Büro Amirliği gekiplerince, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, Ödemiş ve Tire genelinde haksız menfaat ve yüksek kazanç sağlamak amacıyla yasalara aykırı biçimde oluşan mafya tipi yapılar ile mücadele faaliyetleri çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında büyük çaplı operasyon gerçekleştirildi.

Özellikle ihaleye fesat karıştırma suçu başta olmak üzere, mağdur edilen şahıslara yönelik silahlı tehdit ve şiddet uygulayan, nitelikli yağma ve şantaj yapan, kasten yaralama suçu işleyen, örgüt bünyesinde açık veya gizli işbölümü bulunan, hiyerarşik yapıya sahip, aile tipi mafya yapılanmasıyla örgütlenmiş, suç işlemeyi süreklilik haline getirmiş ve suç işlemeye elverişli malzemeye sahip, haksız çıkar sağlamayı amaçlayan; liderliğini K. A. isimli şahsın yaptığı Suç Örgütü ve mensuplarına yönelik 28.03.2023 tarihinde saat 07:00’da Ödemiş, Tire ve Manisa’da bulunan 24 ikamet, 5 işyeri ve 16 araçta arama yapılması maksadıyla eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Polis Özel Harekat Timleri tarafından da destek verilen operasyona 54 ekip ve toplam 135 personel katıldı.  

ARALARINDA ADLİYE ÇALIŞANLARI VAR

Aralarında Ödemiş Adliyesi’nde  görevli Satış Müdürü ve Zabıt Katibinin de bulunduğu 18 şüphelinin tamamı yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan oprasyon sonucunda, 3 tabanca, 4 tüfek, çok sayıda tabanca fişeği ve tüfek kartuşu, bir miktar kokain ve esrar maddesi, çok sayıda senet, imza beyannamesi, tapu örneği, çek, makbuz ve doküman ele geçirildi.

Editör: Haber Merkezi