Geçtiğimiz Pazar günü bir evde şüpheli bir şahsın olabileceği ihbarını değerlendiren Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vakit kaybetmeden ihbar alınan adrese giderek evi abluka altına aldı. Evin kapısının kilitli olmasına rağmen durumdan şüphelenen polis, yan binadan eve girerken evin dört tarafını da sarararak olası kaçışlar için önlem aldı. Yan binanın çatısına tırmanarak eve giren polis, ev sahibi bulunmayan ikametteki hırsızı suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. 

Karşısında bir anda polisi görünce kaçmaya çalışan hırsızın çabası sonuçsuz kaldı. Polis yaptığı incelemede suçüstü yakalanan V.V. isimli zanlının girdiği evden bakır sinileri çalarak çuvala koymaya hazırlandığını, yine zanlının yanında bulunan çuvalın içerisinde çok sayıda çalıntı bakır eşya olduğunu tespit etti. Polis tarafından gözaltına alınan V.V. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ödemiş cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz Pazartesi gecesi 01.00 sıralarında meydana gelen bir başka olayda ise bir apartmanın bodrum katına giren başka bir hırsızı fark eden ev sahibi hemen polisi arayarak durumu bildirdi. Hızlı bir şekilde olay yerine giden polis, hırsızı binanın bodrum katında bulunan zeytinyağı ve bakır eşyaları çalarken suçüstü yakaladı. Polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan hırsız gerekli işlemler için Emniyete götürülürken olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi