EGM koordinesinde aranan kişi ve araçların yakalanması, suçluların caydırılması, huzur ve güven ortamının devamının sağlanması amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak polis, jandarma ve sahil güvenlik birimlerince geniş çaplı uygulama başlatıldı.

Uygulamaya asayiş, terörle mücadele, çevik kuvvet, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, trafik, uyuşturucuyla mücadele birimleri, deniz ve hava unsurları ile Jandarma Genel ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 13 bin 348 ekipte görevli 71 bin 705 personel katıldı.

TİRE’DE TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Huzur Türkiye – 5 operasyonu kapsamında Tire’nin ana arter yollarında ve umuma açık işyerlerinde eşzamanlı kontroller gerçekleştirerek, 367 şahıs, 50 araç ve 22 işyerinde uygulama yaptı. Bu uygulamalarda 9 araca toplamda 7 bin 998 lira para ceza kesildi, 4 araç trafikten men edidi. Kontroller esnasında 1 şahsın asker kaçağı olarak arandığı tespit edilerek, hakkında gerekli işlemler yapıldı. Ayrıca yapılan trafik kontrollerinde bir otomobilde yapılan aramada 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ve bu tabancaya ait 7 adet mermi ele geçirildi. Otomobilde bulunan Ç.Ö. isimli şahıs hakkında işlem yapıldı.

Editör: Haber Merkezi