Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, kendini emniyet ya da adliye personeli olarak tanıtıp, insanları dolandırmak isteyen kötü niyetli şahıslara karşı, vatandaşı uyardı.



Ercan ÇELİK / HaberTire




Son zamanlarda sık sık meydana gelen dolandırıcılık vakalarında, kötü niyetli şahıslar, kendini emniyet mensubu, asker ya da adliye mensubu olarak tanıtarak vatandaşı arayıp ve para talep etmek yoluyla dolandırıyor. Yapılan tüm uyarılara ve medyada çıkan haberlere rağmen, hala daha aynı oyun ile vatandaşın parasına göz diken dolandırıcılara karşı, emniyet vatandaşı uyarmaya devam ediyor. 




Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Belediye İlan Bürosu vasıtasıyla vatandaşları bu gibi olaylara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Açıklamada, “Kendini emniyet, veya adliye personeli olarak tanıtıp, vatandaşlarımızdan kontör, kişisel bilgi ya da para talep eden şahıslara itimat edilmemesi ve bu tür olaylara maruz kalan vatandaşlarımızın da Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri önemle duyrulur.” Denildi. 




Tire’de geçtiğimiz mayıs ayında A.R.G. isimli Tireli vatandaşı arayan şahıs kendini savcı olarak tanıtarak belirttiği hesap numarasına para yatırılmasını talep  ederek dolandırmıştı.
 
Editör: Haber Merkezi