Deprem bölgesine yardım ulaştırmak isteyen Tireliler tek yürek oldu. Vatandaşlar, yardım için getirdikleri eşyaları Tire Belediyesi ve Tire Ticaret Odası’na teslim ediyor.

Ercan ÇELİK

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem ve daha sonra yaşanan 7,6 büyüklüğündeki deprem, 10 ilde yıkıma sebep oldu. Yapılan son resmi açıklamaya göre 1498 kişi hayatını kaybetti.

Deprem bölgesine ulaştırılacak yardımlar konusunda harekete geçen Tire Belediyesi, yardımları ulaştırmak için vatandaşlara çağrı yaptı. Belediyenin çağrısı üzerine, yardım eşyalarını alan vatandaşlar, belediye binasına akın ettiler.

Vatandaşlar, deprem bölgesinde öncelikli ihtiyaç olan, battaniye, ısıtıcı, kuru gıda maddesi gibi yardımları Tire Belediyesi binasına teslim ediyorlar.

TİRE TİCARET ODASI ISITICILARI ULAŞTIRIYOR

Öte yandan Tire Ticaret Odası da, deprem bölgesinde elektrik kesintisi yaşandığı için tüplü ısıtıcıların bölgeye ulaştırılması için çağrı yaptı. Onlarca vatandaş, tüplü ısıtıcılarını alarak Tire Ticaret Odası’na bırakıyor. Getirme imkanı olmayan vatandaşların adreslerine giden Tire Ticaret Odası, sobaları alarak Ticaret Odası binasında topluyor.  

KAYMAKAM ÇOBANOĞLU’NDAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Tire Kaymakamlığı ise vatandaşlara kan bağışında bulunmaları çağrısı yaptı. Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıda, “Değerli Tireli hemşehrilerim, gün birlik olma günüdür. Deprem nedeniyle kan stoğunda azalma olacaktır. Vatandaşlarımızı bugün ve yarın Kaymakamlık bahçesinde kurulan Kızılay Kan Alma birimine gelip, kan bağışı yapmaya davet ediyorum.” Çağrı üzerine Tire Hükümet Konağı önündeki kan alma merkezinde kuyruklar oluştu. Kan vermek isteyen vatandaşlar, kan alma merkezine akın ettiler.

Editör: Haber Merkezi