Tire’de Osman H. (27) isimli şahıs, birlikte yaşadığı belirtilen Zeliha Ç.’ı (37) öldürdükten sonra aynı pompalı tüfekle intihar etti.




Serkan ÇİÇEK  / HaberTire


Tire Turan Mahallesi Çukurköprü Sokak numara 3 adresindeki evde dün gerçekleştiği öğrenilen dehşet verici olay, evden gelen kokular sonucu komşuların ihbarıyla ortaya çıktı. Sokak sakinlerinin ihbarı üzerine, belirtilen adresteki eve gelen Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri, kapı açılmayınca, kapıyı çilingir yardımıyla açarak içeri girdiler. Yerde yatan cansız bedenleri gören polis, derhal olay yerini koruma çemberine alarak, olay yeri inceleme ekibine devretti. 


KISKANÇLIK UĞRUNA BAŞINDAN VURDU
Mahalle sakinlerini dehşete düşüren olay, iddiaya göre şöyle meydana geldi; Yaşamını işçilik yaparak kazanan Osman H., daha önce iki evlilik yaptığı öğrenilen ve kendisinden 10 yaş büyük Zeliha Ç. ile yaklaşık 2 yıl önce tanıştı. Çiftin beraberlikleri kısa sürede tutkulu bir aşka dönüştü. Genç kadınla evlenmek isteyen Osman H., ailesini evliliğe razı etmek için büyük bir uğraş verdi. Bir süre genç kadın ile aynı evde kalan Hoş, daha sonra ailesinin evine taşınsa da, genç kadınla yaşadığı gönül ilişkisini sürdürdü. Yakın dostlarına, genç kadını çok sevdiğini her fırsatta dile getiren Osman H.'un kulağına son zamanlarda bazı dedikodular gelmeye başladı. Evlilik planları yaptığı kadının, başka biriyle gönül ilişkisi yaşadığını düşünen Hoş, önceki gün sabah erken saatlerde yanına kendisine ait pompalı av tüfeğini de alarak, genç kadının ikamet ettiği Turan Mahallesi, Çukurköprü Sokak numara 3'te bulunan evine gitti. Kapıyı açıldıktan sonra tartışmaya başlayan aşıkların kavgası kısa sürede büyüdü. Bir anda öfkelenip, tüfeğine davranan çılgın aşık, evin girişinde bulunan odada talihsiz kadının başına 1 el ateş ederek yere serdi. Sevdiği kadını, kıskançlık krizi sonucu öldüren Hoş, daha sonra ise yaşadığı pişmanlıkla tüfeğini kendi başına dayayarak, tetiği çekti. Talihsiz olayın önceki gün sabahın erken saatlerinde yaşanması nedeniyle, 2 el peş peşe ateşlenen silahın sesini uykuda bulunan mahalle sakinleri duymadı.


Olayı haber alır almaz olay yerine gelen Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, olay yerinde bulunan Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi’den bilgi aldılar. Komşuları ise talihsiz kadının kendi halinde biri olduğunu ifade ederek, “Ev kirasını bile ödemekte güçlük çekiyordu. Zaman zaman bulduğu işlerde kısa süreli çalışıyordu. Komşularıyla fazla samimiyet kurmuyordu” şeklinde konuştular. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülürken, talihsiz çiftin cesetleri ise İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden gelen olay yeri inceleme ekiplerinin evde yaptığı detaylı delil çalışmasının ardından, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


Editör: Haber Merkezi