1 yaşından itibaren Şehit Uzman Çavuş Elmacı’yı öz oğlu gibi büyüten anne Zerrin Yılmaz’ın Tire’de evine akın eden vatandaşlar annenin Malatya’da akrabalarının yanında olduğunu öğrendi. Şehidin Tire’deki anne evine de Türk Bayrağı asıldı.

 

Şehit acısını, İzmir’in Menderes ve Tire ilçeleri birlikte paylaştı. Fırat Kalkanı Harekatı’nda, Suriye'nin kuzeyindeki Al Ghuz bölgesinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalarda şehit olan Uzman Çavuş Ayhan Elmacı'nın (29) acı haberi Tire’yi sarstı. 1 yaşından itibaren Şehit Uzman Çavuş Elmacı’yı öz oğlu gibi büyüten anne Zerrin Yılmaz’ın Tire’de evine akın eden vatandaşlar annenin Malatya’da akrabalarının yanında olduğunu öğrendi. Şehidin Tire’deki anne evine de Türk Bayrağı asıldı. Pazar günü yaşanan acı olayda ilçede kısa sürede karmaşa yaşanmasına yol açtı. İzmir Menderes doğumlu şehidin önce Tireli olduğu haberi kulaktan kulağa ve sosyal medya üzerinden vatandaşlar arasında hızla yayıldı. Harekete geçen Tire Emniyet Müdürlüğü yaptığı araştırmada gerçek kısa sürede gün yüzüne çıktı.

 

KENDİ OĞLU GİBİ BÜYÜTTÜ

Şehit Elmacı’nın babasından ayrılan anne Zerrin Yılmaz boşandıktan sonra Tire’ye yerleşti.  Yılmaz, kısa bir süre önce Güven caddesinde bulunan evinden ayrılarak bir süreliğine Malatya’ya akraba ziyaretine gitti.  Acı haberi orada alan anne Yılmaz yıkıldı. Yılmaz’ın, şehit Uzman Çavuş Elmacı’yı anne babası boşandıktan sonra evlendiği babasıyla 1 yaşından itibaren büyüttüğü bildirildi. Anne Yılmaz’ın Tire’deki evine de Türk Bayrağı asıldı.

 

CENAZESİ MENDERES’TE DEFNEDİLECEK

Şehit Uzman Çavuş Elmacı'nın, yarın Menderes Bulgurca'da öğle vaktinde yapılacak cenaze törenin ardından yine Bulgurca'da toprağa verileceği belirtildi. Şehidin babaevinin bulunduğu sokağa da Türk Burağı asılırken Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki ile Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da aileyi ziyaret edip başsağlığı diledi.

Editör: Haber Merkezi