Vatandaşın altın ve paralarına göz diken dolandırıcılar insanları dolandırmak için her türlü yönteme başvuruyor. Bu girişimlerden biri ise dün Tire’de yaşandı. Bir vatandaşı hedef alan gözü dönmüş dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtıp vatandaştan altınlarını ve paralarını istedi. Telefondaki kişinin polis olduğuna inanan vatandaş ise değeri 40 bin TL’yi bulan altınları ile 10 bin TL nakit parayı alarak dolandırıcılara teslim etmek üzere yola koyuldu.  Dolandırılmak üzere olan vatandaşın yakınları durumdan şüphelenerek jandarmayı aradı.

Jandarma ve polis ekipleri dolandırıcılığın önüne geçebilmek için alarmın rengini kırmızıya çevirdi. İlçe merkezinde vatandaşı aramaya başlayan ekipler şehrin altını üstüne getirdi. Dolandırılmak üzere olan vatandaş, altınları bozdurmak için kuyumcuya giderken ekipler tarafından bulunarak uyarıldı. Polis ve jandarma ekiplerinin titiz çalışması sonucu 50 BİN TL’lik bir dolandırıcılığın önüne geçildi.

Olayın ardından Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden bir açıklama yapıldı. Emniyet yetkililerinden yapılan açıklamada; Hiçbir kamu görevlisi, polis, asker ve savcının vatandaştan para istemeyeceği hatırlatılarak bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşların dolandırıcılara itibar etmemeleri ve durumu vakit kaybetmeksizin güvenlik güçlerine bildirmeleri istendi.
 

Editör: Haber Merkezi