Tire’de meydana gelen feci trafik kazasında, önünde U dönüşü yapan kamyona çarpan motosiklet sürücüsü, çok ağır şekilde yaralandı.


Ercan ÇELİK / HaberTire



Bugün saat 14:30’de Tire – Gökçen yolunda Yeni Sanayi Sitesi Kavşağında meydana gelen bir kamyon ve motosikletin karıştığı feci trafik kazasında, motosiklet sürücüsü ciddi şekilde yaralandı. Tire’den Gökçen yönüne seyir halinde olan Ümit Coşkun himayesindeki 35 HC 0392 plakalı moloz yüklü kamyon, Yeni Sanayi Sitesi Kavşağı’na geldiği esnada, U dönüşü güzergahını kullanmayarak, direk bulunduğu yoldan dönüş yapmak istedi. Bu sırada kamyonun arkasında aynı yönde seyir halinde olan Serdar Dönmez (18) himayesindeki 35 YKR 78 plakalı motosiklet, duramayarak hızla kamyona çarptı.
Çarpmanın etkisiyle savrulan talihsiz motosiklet sürücüsü, başından, göğsünden ve bacağından olmak üzere ağır şekilde yaralandı. 

AKS EKİPLERİNDEN ANINDA MÜDAHALE
Kazayı çevreden gören vatandaşlar, yardım için olay yerine koşarken, yaralı motosiklet sürücüsü için ambulans çağrıldı. Tire’deki ekiplerin farklı vakalarda olmasından dolayı olaya Tire İtfaiyesi’ne bağlı AKS ekibi müdahale etti. Olay yerine kısa sürede ulaşan AKS ekipleri tarafından alınarak Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Serdar Dönmez, burada derhal yoğun bakıma alındı. 


AMBULANS HELİKOPTER BU KEZ GELEMEDİ
Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde bulunan yoğun bakım ünitesinde ilk müdahalesi yapılan talihsiz sürücünün durumu kritik olduğu için İzmir’e sevkine karar verildi. Doktorlar İzmir 112 ile temasa geçerek hava ambulansı talebinde bulundular fakat hava ambulansının servis dışı olduğu bilgisi alındı. Daha sonra normal 112 ambulansı ile Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralı motosiklet sürücüsünün, durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi