Yangın bugün saat 14:00 sıralarında Çayırlı Köyü Karşıyaka Mevkii’nde başladı. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüdü. Tire Orman İşletme Şefliği’ne bağlı itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti.

Çevre ilçelerden istenen takviye ekiplerle yangına yerden müdahale edilirken havadan da helikopterler söndürme çalışmalarına katıldı.  Uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınan yangında yaklaşık 25 dönüm makilik alan tamamen küle döndü.

Orman yangınları konusunda uyarı yapan Tire Çiftçi Malları Koruma Başkanı Necati Öter, “Makilik alanda çıkan bu yangının sebebi henüz belli değil. Havaların ısınmasıyla birlikte otlar kurumaya başladı ve ateş almaya çok müsait. Bu sebeple, özellikle cam ambalajların çevreye atılmaması gerekiyor. Sigara atılmaması gerekiyor. Bu yanan ağaçlar bizim oksijen kaynağımız. Buna bizler sahip çıkacağız. Özellikle bu rüzgarlı günlerde, hepsi küle döner. Bu makilik alanlar kolay yetişmiyor. Ayrıca bunların içinde binlerce hayvan türü var. Tiremize ve bölgemize geçmiş olsun.” dedi.

Editör: Haber Merkezi