Ercan ÇELİK

Dün akşam saatlerinde Peşrefli Mahallesi Kirvanlı mevkiinde bir çiftlikte bulunan yaklaşık yirmi metre derinliğindeki kuyunun yan tarafının göçmesi ile kuyuya düşen inek İtfaiye ekiplerini alarma geçirdi.

Gürültülü bir ses duyan Çiftlik sahibi İsmail Zengi dışarı çıkıp bakınca kuyunun yan tarafında bulunan göçüğü gördü. Daha sonra kuyunun ağzını açan Zengi kuyunun dibinde İneğini gördü. Hemen komşusuna haber veren İsmail Zengi ardından İtfaiyeden yardım istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Tire İtfaiye gurubu olay yerine gitti. Vinç yardımı ile çıkarılması gereken İnek için Tire gurubu  İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yardım İstedi. İzmir den gelen tam donanımlı araç kuyunun etrafında yol olmaması nedeni ile kuyu yakınına giremedi. Hayvanın sağlık durumunun iyi olduğunu gören ekipler bölgeye bugün tekrar gelerek ineği bulunduğu yerden iş makineleri ile çıkaracaklar.

İNEĞİNİ KUYUDA BESLEDİ

İneğinin sabah çıkarılacağını öğrenen vatandaş  kuyuda bulunan ineğine saman atarak onun beslenmesini  sağladı. Kuyuda saman yiyen ineğin sağlık durumunun iyi olduğu sabah erken saatlerinde iş makinesi yardımı ile ineğin çıkarılacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi