Ergün ÇELİK

Acı haber bu sabah Tire’ye bağlı Üzümler Küyü’nden geldi. Yıllardır Üzümler Köyü’nde hayvancılık yapan 56 yaşındaki Hüseyin Güngör isimli çiftçi, her sabah olduğu gibi bu sabah da erkenden kalkıp hayvanların bakımını ve sağımını yaptı. Sağım işleminden hemen sonra sağım makinesinden kaynaklanan elektrik kaçağı bir anda hayvanların bulunduğu alana yayıldı. Elektrik akımına kapılan 4 inek damın içinde feci şekilde telef oldu. Gördüğü manzara karşısında neye uğradığını anlamayan talihsiz çiftçi hemen elektrik panosuna giderek şalteri kapattı.

AİLESİNE YENİ EV YAPACAKTI

Hayvanlarıyla birlikte, yılların emeğini de yitiren talihsiz çiftçinin önümüzdeki günlerde hayvanlarını satacağı, parasıyla da ailesine yeni ev yaptıracağı öğrenildi. Konuyla ilgili konuşan Güngör;

“Yıllardır hayvanlarımın gözünün içine bakıyorum. Köyde yıkılmak üzere olan eski bir evimiz vardı. Tüm çabalarım aileme yeni bir ev yapmaktı. Bu ay içerisinde hayvanları satıp, eski evimizin olduğu yere yeni bir ev yapacaktık. Bunun için gerekli olan tüm izinlerimizi almış, inşaata başlamıştık. Ne yazık ki işler istediğimiz gibi gitmedi. Hayvanlarımın değeri en az 10 BİN TL olsa, 4 hayvandan toplamda 40 BİN TL zararım var. Tüm planlarımız alt üst oldu. Bu durumda yeni bir ev yapmamın imkanı yok. Mağdurum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi