Tire’de meydana gelen trafik kazasında, bir kamyonet karşı yönden gelen otomobile çarptıktan sonra park halinde 2 otomobile çarparak durabildi. 


Ercan ÇELİK / HaberTire


Yol üzerinde bulunan düğün salonlarındaki yoğunluktan dolayı, oldukça kalabalık olan Tire – Selçuk yolunda dün meydana gelen trafik kazası ucuz atlatıldı. Dün saat 19:40’ta Tire – Selçuk karayolunun 1. Kilometresinde Kır Düğün Salonu önünde gerçekleşen trafik kazası, görgü tanıklarının ifadelerine göre şu şekilde meydana geldi; Tire’den Selçuk istikametine seyir halinde olan Ferhat Durgu (25) himayesindeki 35 Y 6728 plakalı kamyonet, karşı yönden gelen ve yolun sol tarafında bulunan düğün salonuna girmek için birden sola manevra yapan Reşat Kutluca yönetimindeki 34 PAY 63 plakalı otomobile çarptı. Sağ tarafından aldığı darbeyle savrulan otomobilde bulunan yolcu Zeynep Kutluca, çarpmanın etkisiyle yaralandı. Otomobile çarptıktan sonra yol kenarında bulunan mıcırlık alan çıkan kamyonet, mıcırın üzerinde duramayınca, düğün salonu önünde park halinde duran, 35 YAK 50 ve 45 HS 961 plakalı otomobillere çarparak durabildi. 
Kazada vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Zeynep Kutluca, olay yerine kısa sürede intikal eden 112 ambulansı ile Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Burada müşahade altına alınan yaralının, hayati tehlikesinin olmadığı, edinilen bilgiler arasında.


FACİA OLABİLİRDİ
Yolun en yoğun saatlerinde yaşanan trafik kazasında herhangi bir can kaybı yaşanmaması ise teselli oldu. Yaya trafiğinin de kalabalık olduğu düğün salonu girişinde meydana gelen feci kazaya, büyük şans eseri herhangi bir yaya karışmadı. 


YOLDA ACİLEN ÖNLEM ALINMALI
Tire’yi Belevi  - Selçuk ve Aydın’a bağlayan karayolunun yetersizlliği, her geçen gün artan trafik kazalarıyla tekrar tekrar gözler önüne seriliyor. Yeterince geniş olmadığı için, zaten mevcut trafiği kaldırmayan karayolu üzerine son yıllarda yapılan düğün salonlarının yoğunluğu da eklenince trafik kazalarına davetiye çıkarır hale geldi. Yolun her iki tarafında bulunan düğün salonlarına ulaşmak isteyen davetliler, özellikle akşam saatlerinde trafiği adeta kilitliyor. 

Editör: Haber Merkezi