Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada çıkan yangın faciayı aratmadı. Fabrikada adeta küle dönerken neyse ki herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

 

Ercan ÇELİK



HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ısı yalıtım firmasına ait fabrikada akşam saatlerinde yangın çıktı. Görgü tanıklarının ifadesine göre paketleme departmanından başlayan yangın dakikalar içinde fabrikayı tamamen sardı. Kimyasal maddeyle dolu olan fabrikada ardı ardına gelen patlamalarla yangın daha da kuvvetlenerek, adeta binayı yuttu.

 

2 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Yangın başladığı esnada fabrikada 5 işçinin çalıştığı öğrenildi. İçerideki işçiler derhal boşaltılsa da Mustafa Dağlı ve Fehmi Akyürek isimli çalışanlar dumandan etkilendiler. Çalışanlar olay yerinde bekleyen 112 ambulansı ile derhal Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldılar.

 

 

SEFERBER OLDULAR

Hava kararmış olduğu için helikopterle müdahalenin mümkün olmadığı yangın için TOSBİ, Tire Belediyesi ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri seferber oldu. İzmir Gaz görevlileri de herhangi olumsuz bir durum için gerekli güvenlik önlemlerini alarak olay yerinde bulundular.

 

Tire İtfaiyesi başta olmak üzere olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye çalışsa da, yangını kontrol altına almak uzun bir süre mümkün olmadı. 112 ambulanslarının da hazır bulunduğu fabrikaya Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Serhan Varol, Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi geldi.

Çevre ilçelerden gelen itfaiyeler ve Tire İtfaiyesi yangının uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alarak söndürdü. Tire İtfaiyesi soğutma çalışmalarını, özellikle yakıt tanklarının olduğu bölgelerde gece boyunca sürdürdü.

 

GAZETECİ YARALANDI

Yangının başladığı esnada organize sanayide olay yerine ulaşarak görüntü almaya çalışan Yeni Asır Gazetesi Muhabiri Nadir Uysal, orta refüjde bırakılan bir çukurun içine düşerek yaralandı. Yolun ortasında bulunan refüjde sorumsuzca üstü açık bırakılan, yaklaşık 2 metrelik çukura düşen Gazeteci Nadir Uysal, olay yerinde bulunan 112 ambulansına alınarak kontrolleri yapıldı ve Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Yaralanan gazetecinin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. 


HABER VİDEOSU

Editör: Haber Merkezi