Ercan ÇELİK

 

Diyarbakır’ın Lice ilçesinin 18 mahallesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK’lı teröristlere yönelik operasyon başlatıldı. Bir metreyi aşkın karın bulunduğu dağlık alanda yer yer sıcak temas sağlandı. Etkisiz hale getirilen teröristler var.

Lice’nin dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek amacıyla “Bayrak-41 Şehit Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu” operasyonu düzenlendi.

 

4 TABUR, 17 HELİKOPTERLE İNDİRİLDİ

Valilikçe, Lice’ye bağlı Örtülü, Tuzla, Hedik, Kıralan,Yamaçlı, Dernek, Saydamlı, Bayırlı Yalımlı, Akçabudak, Kılıçlı, Ulucak, Yorulmaz, Baharlar, Yaprak, Yünlüce, Güldiken ve Üçdamlar mahallerinde vatandaşın zarar görmemesi amacıyla bugün saat 07.00’de ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından günlerdir hazırlıkları yapılan harekata katılan 4 tabur, birliklerinden 17 helikopterle söz konusu bölgedeki dağlık alana indirildi.

 

TİRE’Yİ YASA BOĞMUŞTU

26 yaşındaki Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu, ilk görev yeri olan Tire Gökçen Karakol Komutanlığı’ndan görevini başarıyla yapmış ve çevresinde çok sevilen biriydi. Evli ve 3 aylık erkek çocuk sahibi olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu’nun şehit edildiği haberi Tire’deki çalışma arkadaşlarını ve dostlarını yasa boğmuştu. 

Editör: Haber Merkezi