Tire’nin tarihi geçmişi, tarihi eser ve yapılarının çokluğu ilçe ve ilçe dışından birçok define avcısının farklı hayale kapılmasına, izinsiz kazı yapmasına neden olmakta. İlçenin farklı yerlerinde son yıllarda  çeşitli amaçlarla yapılan kazılarda ortaya çıkan lahitler, bu iştahı daha da kabartmış durumda.
Bu durumun farkında olan ve sahadan gelen istihbari çalışmalarla bu yönde hareketlilik olduğunu ayrıca tespit de eden Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, son dönemde birçok kaçak define avcısını iş üstünde yakaladı. 

KURŞAKLI KÖYÜ KIRSALINDA BİRÇOK NOKTADA KAZI
Sahada çalışmalarını aralıksız sürdüren Tire İlçe Jandarma Komutanlığı timleri, geçtiğimiz günlerde yine kaçak kazı ve define avcılığı yapıldığı yönünde istihbarı bilgilere ulaştı. Kurşak köyü yakınlarında bu yönde çalışma yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçen Tire İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Büyükkale Jandarma Karakolu timleri, yasa dışı kazı yapıldığı belirlene kırsal bölgeye 18 Nisan Salı günü operasyon düzenledi. 
Yakalanmadan gizlice kazı çalışmalarını sürdürmek için planlar yapan, belirledikleri bölgelere uygun saatlerde gelen ve güvenlik tedbirlerini alan defineci çetesi, Tire Jandarmasını sahadaki istihbari çalışmalarını hesaba katamadı.

6 KİŞİLİK DEFİNE EKİBİ
Öğleden sonra saat 16:00 sıralarında yapılan şok baskında; kazı yaparken yakalanan M.A, M.K, E.O, C.G, M.K  ve İ.B. isimli şahıslar gözaltına alındı. Define avcılığı yapan şahısların kırsal alanda birden fazla noktada kazı yaptıkları tespit edildi. 

TAM TEÇHİZATLI KAZI
Gözaltına alınan şahıslarla birlikte; dedektör, kazma, kürek, balyoz, levye, halat, ip, merdiven, baret, matkap, aydınlatma cihazları ve bölgeye gelip giderken ulaşım aracı olarak kullandıkları 1 motorlu taşıt ele geçirildi. Ele geçirilen kazı aletleri ‘adli emanete’, motorlu taşıt ise ‘yedi emin park alanına’ teslim edildi. 
 

Editör: Haber Merkezi