Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde, Tire’de meydana gelen feci kazada faciadan dönüldü. 3 otomobil kullanılamaz hale geldi.

 

Ercan ÇELİK


KAZANIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ >>

 

“Batı Çevreyolu” olarak da bilinen Turgut Özal Bulvarı’nda, 17 Ekim 2013 tarihinde yaşanan trafik kazasında kontrolden çıkan bir otomobil park halindeki 3 farklı otomobile çarptıktan sonra takla atarak durabildi. Herhangi ciddi bir yaralanma ve can kaybının yaşanmaması yüreklere su serpti.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre saat 17:30 sıralarında yaşanan kaza şu şekilde meydana geldi; Murat Hekim (25) himayesindeki 35 ZVS 45 plakalı otomobil, Turgut Özal Bulvarı’nda seyir halindeydi. Hemzemin geçide yaklaştığı sırada aşırı hız ve kaygan zeminin etkisiyle kontrolden çıkan otomobil, yolun sağ tarafında park halinde bulunan 35 M 1394 plakalı otomobilin aynasına çarparak aynasını kopardı. Ardından 35 BTT 47 plakalı otomobilin sol arka tekerine çarpan, otomobil hızını alamadı ve 48 LY 711 plakalı, park halinde olan başka bir otomobilin arka sol tarafından çarptı. Çarpmanın etkisiyle diğer otomobilin üstüne çıkan araç takla atarak durdu.

Çevreyolunda bulunan  kıraathanede oturanların gözü önünde yaşanan feci kaza sonrası, takla atan aracın içinden çıkarılan sürücü Murat Hekim, emniyet kemeri ve hava yastıkları sayesinde bu feci kazadan yara almadan kurtuldu.

Kazayı haber alan Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi de olay yerine gelerek, kazayla ilgili bilgi aldı.

 



YARIŞ PİSTİNE DÖNDÜ

Olay yerine bir anda büyük bir kalabalık toplanırken, vatandaşlar araçların yoldan çekilmesi konusunda görevlilere yardımcı oldular. Çevreyolu sakinlerinden bazıları, sürücülerin çevreyolunda aşırı hız yapmasından dert yanarak, “Sürücüler bu yolda hiç durmayacakmış gibi gidiyorlar. Şimdi asfalt da yenilenince, çevreyolu yarış pistine döndü. Çocuklarımızı sokağa çıkarmaya korkuyoruz.” Dediler.

Çevreyolunda belirli kavşaklara trafik ışığı ya da kasisler yerleştirilmesinin, aşırı hız sonucu oluşan bu gibi kazaların önüne geçeceğini söyleyen çevre sakinleri, yetkilileri göreve çağırdılar.

 

Editör: Haber Merkezi