Ercan ÇELİK                

Olay, dün Tire’de meydana geldi. Tire’nin bir köyünde yaşayan vatandaşın telefonu çaldı. Telefonda karşı taraftaki kişi kendini kamu görevlisi olarak tanıttı ve evdeki altınları İzmir Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne getirmesini söyledi. Mağdur vatandaş, evinde sakladığı altınları aldı ve kendine ait aracına binerek yola çıktı. Vatandaşın hareketlerinden şüphelenen yakınları durumu hemen Jandarmaya bildirdi. Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de dolandırılmakta olan vatandaşa ulaşmak için ilçe çapında çalışma başlattı. @habertire

Bu esnada, mağdur vatandaşı sürekli olarak telefonda tutan dolandırıcılar, yakınlarının ve polisin vatandaşa ulaşmasını engellediler.

Arama çalışması sonucunda, vatandaşa ait araç Tire’de stadyum civarında park halinde bulundu. Hemen çevredeki kamera görüntülerini incelemeye alan polis, vatandaşın ticari taksiyle oradan ayrıldığını görünce, ticari taksinin sürücüsüne ulaştı. Taksici, vatandaşı otogara bıraktığını söyleyince, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de harekete geçti ve vatandaşı, altınları teslim etmeden bulmayı başardı.

Polis ve Jandarmanın titiz çalışması sonucu vatandaş, dolandırılmaktan son anda kurtulurken, dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Editör: Haber Merkezi