Olay, İzmir’in Tire ilçesinde meydana geldi. Kurtuluş Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi’nde bir oğlu ile oturan Akile Yıldırım'ın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Bundan 2 ay kadar önce eşini toprağa veren Akile Yıldırım oğlu ile yaşamaya devam ederken hemen bitişiğindeki arsaya müteahhit Nurhak Yılmaz inşaat çalışması başlattı.

İnşaat çalışması devam ederken, Akile Yıldırım’ın evi hasar gördü ve evin bir kısmı yıkıldı. Oğluyla sokakta kalan Akile teyzeye komşuları sahip çıktı. Müteahhitin kendisini evden çıkarmak istediğini ve bu konuda baskı yaptığını söyleyen yaşlı kadın “Sonunda başardılar!” diyerek duruma tepki gösterdi.

MÜTEAHHİT: “NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ!”

Öte yandan, yaşanan olayla ilgili açıklama yapana Müteahhit Nurhak Yılmaz, inşaat çalışmasını dikkatli sürdürdüklerini fakat mevsim koşulları sebebiyle zeminin yumuşadığını ve çöktüğünü söyledi. Yılmaz, “Çok üzgünüz. Akile teyzenin mağduriyetini gidereceğiz.” Dedi.

Tire Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü inşaat ve binada incelemelerde bulunarak tutanak tuttu. İnceleme sonucunda müteahhit firmanın ihmali olduğu tespit edilirse, cezai işlem yapılacak.

Editör: Haber Merkezi