Kanlı Para’ adlı oyun yurt genelinde okullarda giderek yayılıyor. Şiddet içeren oyun yasaklansa da öğrenciler gizlice ellerinden kan akana kadar oynuyor. Oyunun Tire’deki öğrenciler arasında da oynandığı öğrenilirken uzmanlar oyunun bulaşıcı hastalıklara ve kalıcı hasarlara yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, camileri bayrama hazırlıyor İzmir Büyükşehir Belediyesi, camileri bayrama hazırlıyor

Çocukların ellerini kan içerisine bırakan, bulaşıcı hastalıklara ve elde kırığa, çatlamaya neden olabilen oyunla ilgili tüm okullar yasaklama kararı aldı. Ancak öğrenciler teneffüslerde, öğretmenlerinden gizli bir şekilde oyunu oynamaya devam ediyor. Sosyal medyada oyunun taktikleri yayılırken bazı öğrenciler oyunun daha da kanlı olması için madeni paraların etrafına bıçakla kesikler oluşturuyor.

Oyunda ilk olarak havaya madeni para atılıp, elin ters tarafıyla tutuluyor. Daha sonra para, parmakların arasına alarak sıkıştırılıyor. Para sabit tutulduktan sonra ‘kanlı para’ denilerek 3 kere sert bir şekilde masaya vuruluyor. Bu aşamada para düşerse ceza alınıyor. Ceza ise şöyle: El yumruk yapılarak masaya dik şekilde koyuluyor ve karşı taraf parayı hızla eklem yerlerine fırlatıyor. Paranın geliş şiddetine göre elde kızarmalar, kanamalar yaşanıyor. Kan akana kadar oyun devam ediyor.  

Editör: Ergün Çelik