Merhaba çok değerli okurlarım!!! 
Uzun bir süre aşırı bir yoğunluğumdan dolayı sizlere yazamadım. Genel istek üzerine 2022 yılı genel burçları yazmaya çalıştım. Umarım sizlere faydalı olurum.  En doğru sonucu tabi ki kişinin kendi doğum harita analizi verir.
Hepimiz çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu kadar sıkıntılı günlerin içinde yeni yıla daha umutla ve daha da güçlü girmeye çalışalım. Hayatta yaşadığımız tüm zorluklar ve acılar; öğreticidir ve bizi güçlendirerek, bizi dönüştürür. Cesaretle çalışarak, Öz değerlerimizle, başkalarına karşı gösterdiğimiz merhametimizle, sevgimizle, saygımızla, ülkemize, toplumumuza, yakınlarımıza ve kendimize edeceğimiz dualarımızla, şükürlerimizle, elimizdeki nimetleri paylaşarak, ’’Komşusu açken tok yatan bizden değildir’’ cümlesini hatırlayarak atacağımız her adımın bizlere çok olumlu olarak döneceğini söyleyebilirim. Alacağımız kararların meyvelerini çok güzel bir şekilde toplayabiliriz.  Özellikle dedikodudan, insanları yargılamaktan uzak duralım. Şimdi bakalım;

2022 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR?(BURÇLARINIZI OKURKEN; GÜNEŞ BURCU VE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMANIZI ÖNERİRİM!!!)
KOÇ:
Sevgili Koç Burçları; Özellikle yılın ilk üç ay gündeminiz kariyer, iş ve gayrimenkul konuları olabilir. Engellerin üstesinden gelerek köklü değişimler içinde kendinizi bulabilirsiniz. Kariyer açısından güçlü bir yıl sizi bekliyor. Konumlarınızda ve statülerinizde değişim gözlemlenebilir. Finans konularında önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bazı gizli konular açığa çıkabilir ama berberinde çözüm yollarını da getirebilirsiniz. Zekânız ve bağlılığınız sizi yeni yerlere götürecek ve tüm yıl boyunca yeni büyüme yolları keşfedeceksiniz.
Mayıs ve Haziran aylarında Yay ve İkizlerde gerçekleşecek olan tutulmalar sizi entelektüel konulara yöneltebilir. Bolca seyahat yapabilirsiniz. Kardeş, kuzen, yakın çevreyle ilgili gündemler oluşabilir. Bekârlar için bu yıl sevdikleri kişiyle evlenebilir. Çiftler eşleriyle çatışma yaşayabilirler, ancak karşılıklı iyi niyet ve anlayışla en önemli krizleri çözebilirler.
Aile ile ilgili konular gündeminizde olabilir. Aile büyüklerinin sağlık problemleri olabilir. Onlarla ilgilenmek zorunda olabilirsiniz.
 Sağlık açısından; günlük rutininize; sağlıklı beslenme, meditasyon ve egzersizi dahil etmenizi öneririm. Bağışıklığınıza biraz daha dikkat etmenizi öneririm.
Yılın son üç ayında şubat ayında aldığınız maddi ve manevi kararları tekrar gözden geçirebilirsiniz. Bakış açılarınızda problemlere karşı farklı yollar izlemek durumunda kalabilirsiniz.  Fırsatları iyi değerlendirirseniz başarılı bir yıl geçirebilirsiniz. Özellikle son üç ayda işle ilgili ufak tefek sıkıntılı süreçler yaşayabilirsiniz.
Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum!!!

BOĞA: Sevgili Boğa Burçları; yılın ilk üç ayı gündeminiz akademik konular, yurtdışı konuları, eğitim, iletişim konuları olabilir. 
Öğrenciler ayrıca yükseköğretime gitme şansına sahip olabilirsiniz ve yarışma sınavlarına hazırlanan öğrenciler Nisan ayından sonra başarılı olabilirler.
Bekârsanız, hayat arkadaşınızı sosyal medya aracılığıyla da bulabilirsiniz.
İşletme sahipleri için iyi haberler ve şanslı bir yıl olacağını gösteriyor. Yeni projelere büyük miktarlarda yatırım yapabilir ve bunun sonucunda verimli sonuçlar alabilirler. Size çeşitli şekillerde yardımcı olabilecek etkili bağlantılar da kurabilirsiniz. Para işlemleri yaparken dikkat etmenizi öneririm. Yaklaşan İş girişimleri yeniden aktif hale gelebilir. İş yaşantınızda sizi ileriye taşıyacak yeni kişiler ve bağlantılar gündeme gelecek. Bazılarınız ortak ilişkilerden para kazanacaklar. Sağlam karakteriniz sayesinde, gerektiği durumlarda otoritenizi ortaya koyabilirsiniz. Zaman zaman çevrenizdekilerin kalbini kıran öfke patlamalarınıza dikkat etmenizi öneririm. Olaylarda yanlış anlaşılmalara karşı dikkatli olun ve olayları belirsizliğe sürüklememeye çalışın. Hayatımda az ve öz insan olsun diyebilirsiniz. 
Olumlu olarak değişiminiz ile yılın en çok şaşırtacak burcu olabilirsiniz. Yapılacak bu değişim pek çok güzel gelişmeyi de beraberinde getirebilir. Bu yılın en şanslı burçlarındansınız. Terfi, geçiş, yükseliş için oldukça olumlu bir yıl olabilir. Bulunduğunuz konumdan daha üst konumlara geçebilirsiniz.
Bağımlı oldunuz konular varsa; sigara, alkol, yiyecek vs. onları bırakmanız daha kolay olabilir. Beslenme konusunda disiplinli kalabilirseniz kilonuzu sabit tutabilirsiniz.
Satamadığınız bir mülkünüz ve mirasınızla ilgili sorunlar çözümlenebilir. Yeni yatırımlar, alım - satım yapmak, gayrimenkul konuları, evinizde değişiklik yapmak ve hatta evlenip çoluk çocuk konularına girebilirsiniz.
Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum!!!

İKİZLER: Sevgili İkizler Burçları; 2022 yılı sizler için harika bir yıl olacak. Bütçenizi aşmamaya dikkat etmenizi öneririm.  İş arkadaşlıkları, grup çalışmaları gibi aktiviteler doğrultusunda çalışmalar içinde olacaksınız. Uğraşı verdiğiniz konularla ilgili öne çıkabilirsiniz. İşinize sarılacak ve çevrenize kendinizi sevdireceksiniz. Partnerinizin iş durumları nedeniyle yer değiştirebilirsiniz ya da onunla birlikte yurt dışı kökenli projeler gerçekleştirebilirsiniz. Borç verme ve alma konularına karşı dikkatli olmalısınız. Başarı ve kariyeriniz yükselebilir, olumsuzluklardan uzak durmaya çalışın. Hedeflerinizi doğru bir şekilde belirlerseniz, kararlılığınız ve mevcut şartları göz önünde bulundurmanız halinde amacınıza ulaşabilirsiniz. Hayatını, işini, okulunu yurt dışına taşımak isteyen tüm İkizler burçlarının bu yıl fırsat kapıları açık olabilir.
Akademik alanlar, yurtdışı konuları, yükseköğretim, astroloji konularında, tehlikeli spor dallarıyla uğraşanlarda olumlu sonuçlar, başarılar, madalyalar gelebilir. Sürpriz gelişmelere bu yıl hazırlıklı olmalısınız. Yatırımlar, eğitimler, kariyer en şanslı olacağınız alanlar olabilir.
İşletme sahipleri bu yıl büyük bir kâr bekleyebilirler. Yeni iş projeleri planlıyorlarsa, yılın ikinci yarısında bir proje üstlenmeniz önerilir. Herhangi bir anlaşmayı kabul etmeden önce para işlemlerine çok dikkat etmenizi öneririm.
Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum!!!

YENGEÇ: Sevgili Yengeç Burçları; Yılın ilk üç ayı gündeminiz;  ikili ilişkiler, mahkemeler, danışmanlıklarınız varsa danışmanlıklar ve kendinizle ilgili kararlar olabilir.  Bu süreçte duygularınızla karar vermemeye çalışmalısınız. Resmi işlerde ise daha dikkatli olmanızı öneririm.
İş hayatınızda başkalarından destek alabilirsiniz. Kararlı ve azimli davranarak yeni ve güzel fikirlerinizi hayata geçirebilirsiniz. Çalıştığınız iş yerinde memnun olmadığınız durumlar varsa başka iş tekliflerini değerlendirebilirsiniz. Borçlarınızı çok daha kolay ödeyebilirsiniz. Gizli tasarruflarınız artabilir, geçmişten kalan alacaklarınızı tahsil edebilirsiniz. İşinizde yükselme, farklı bir mesleğe geçme konularında oldukça şanslı olabilirsiniz. Kredileriniz, borçlarınız, maddi sorunlarınızda düzelmeler yaşayabilirsiniz. Özellikle ilk iki ay içinde borçlanmamaya dikkat edin. Eşinizin gelirlerinde beklenmedik artışlar olabilir.
Bekâr Yengeç burçları için harika bir aşk da bu sene gelebilir. Bekâr Yengeç burçları evlenebilir.  Çocuk sahibi olmak isteyenler varsa çocuk sahibi olabilir. Çocuklarınız varsa onlarla ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz.
 Bağışıklık sistemine dikkat etmelisiniz. Kronik rahatsızlıkları olanlar varsa kontrollerini aksatmamalarını öneririm. 
Ani ve beklenmedik yerlerden para gelebilir. Yatırım yapabilirsiniz. Bu yatırımlardan güzel gelirler sağlayabilirsiniz.
Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum!!!

ASLAN: Sevgili Aslan Burçları; Yılın ilk üç ayı çalışma ve sağlık konuları gündeminizde olabilir. Eşinizin sağlığıyla ilgili problemlerde sizi zihinsel olarak yorabilir. Fikir ayrılıkları, küçük çatışmalar yaşayabilirsiniz. İş ve kariyer açısından oldukça şanslı bir yıl olabilir. Ortaklı işler yapıyorsanız, ortağınızdan memnun olabilirsiniz, istediğiniz kazançları sağlama olasılığı yüksek olabilir. Ani ilerleme nedeniyle gelirinizde güzel artışlar olabilir.
İşletme sahipleri 2022 yılında kâr bekleyebilirler. Ortaklık işler yapanlar, özellikle yılın ikinci yarısında iyi kâr elde edebilirler. İş dünyasındaki Aslan burçları, tamamlanmamış olan birden fazla projeyi bitirmek için çok mücadele edebilirler. Yılın ilk yarısında işinize daha çok odaklanmalısınız. Doğru iş planları daha iyi işlere yol açabilir.
Evinize, yuvanıza, arazinize, köklerinize ve geniş ailenize odaklanabilirsiniz. En kuvvetli ve şanslı gündemleriniz evlilikler ve ortaklı ilişkiler üzerine olabilir. Yaşamınızı yeniden istikrarlı bir şekilde kuvvetli bir şekilde yapılandırabilirsiniz. Şehir, ev, iş değiştirme olasılıkları olabilir.
Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum!!!

BAŞAK: Sevgili Başak Burçları; Yılın ilk üç ayı ikili ilişkiler, varsa danışmanlıklar, sosyal hayatınız üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Hayatınızda inişler ve çıkışlar yaşayabileceğiniz bir yıl olacak. Herhangi bir karar vermeden önce aile büyüklerinden ya da o konuda bilgili kişilerden destek alabilirsiniz. Bu yıl size büyük umutlar, para, başarı, mülk getirebilir. Sosyal statünüz artabilir, yeni çevre, arkadaşlarla tanışabilirsiniz. Bekâr Başak burçları yılın ikinci yarısında aşkı bulabilir ve uzun vadeli ilişkiler başlayabilir.
Sağlık açısından da beslenmenize dikkat etmenizi öneririm. Kronik rahatsızlıkları olanlar varsa kontrollerini aksatmamalarını öneririm. Bu yaşamda önceliğin siz olduğunun farkına daha çok varabileceğiniz bir yıl olabilir.
Şifalanacağınız bir yıl olabilir. Hiç hesapta yokken bir evcil hayvan sahibi olabilirsiniz. Önceki yıllarda, sizi hayal kırıklığına uğratmış, sizi üzmüş dostlarınızla bir araya gelebilirsiniz.
İşletme sahipleri özellikle yılın ilk birkaç ayında çok çalışarak iyi kâr bekleyebilirler. (Yani Ocak-Mayıs arasında) Hem şahıs şirketi hem de iş ortaklığı sahipleri bu dönemde işlerini büyütmek için çok çalışabilirler. 
Yurtdışı konuları, eğitimlerde gündeminizde olabilir. Harcamalarınızda artabilir, kazancınızla birlikte. Aileden ya da yakın çevrenizden maddi olarak destek görebilirsiniz. Eskilerden kalan bir gayrimenkul varsa satmak isteyebilirsiniz. Hizmet sektöründen iyi para kazanmaya başlayabilirsiniz. Yılın ortalarına doğru işinizi güçlü kılmak için yeni güzel fırsatlar karşınıza çıkabilir. Yılın son ayı, işinizi büyütmek için oldukça olumlu bir zaman dilimi olacak. Değişik stratejilerle ve yöntemlerle işinizi yürütmede başarılı olabilirsiniz. Büyük yatırımlar içinde verimli sonuçlar alınabilecek bir yıl olabilir.
Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum!!!

TERAZİ: Sevgili Terazi Burçları; özellikle yılın ilk üç ayı ev, gayrimenkul, taşınma, ev alma, satma konuları gündeminizde olabilir. Aile büyükleri ile geçmişte kalan konular tekrar gündeminize gelebilir. Ocak ve Şubat aylarında ailevi ve aşk hayatlarında zorlanmalar yaşayabilirsiniz. İşinizde kariyerinizi destekleyecek kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Borçlarınızı ödemek için sürpriz beklemedik gelirler gelebilir. Miras, tazminat, eş geliri, varsa mahkeme süreci oradan kazanılan kazançlar olabilir. Sistemli çalıştığınız sürece finansal başarılar gelebilir. Çocukla ilgili bir sıkıntı, sağlık sorunu yaşıyorsanız olumlu güzel haberler alabilirsiniz. Kardeş, kuzen ya da yakın çevreniz bir sorun yaratabilir ve bu olayda sizi ve ailenizi olumsuz olarak etkileyebilir, dikkatli olmanızı öneririm. 
Tutulma döngülerine 2022’de çoğunlukla İkizler-Yay tutulmaları yaşayacağız. Bir sene boyunca eğitim hayatınızda inişler çıkışlar, akademide zorlanmalar, haksızlıklar yaşayabilirsiniz. Yolculuklarda dikkatli olmanız öneririm. Aksilikler çıkabilir. Hayatınızda dengeli kararlar verebilirsiniz. Hayatınızda size destek sağlayacak kimseler olabilir.  Sağlık konusunda kendinize dikkat etmelisiniz. Kontrolleriniz varsa ihmal etmemelisiniz.
Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum!!!

AKREP: Sevgili Akrep Burçları; Yılın özellikle ilk üç ayı kardeşleriniz, kuzenleriniz, yakın çevrenizle ilgili durumlar gündeminiz olabilir. Şimdiye kadar yapamadığınız fakat çok arzu ettiğiniz aktivitelerde yoğunlaşmaya başlayabilirsiniz. İş, kariyer alanlarında değişim fırsatları yakalayabilirsiniz. Mantıklı ve sabırlı taraflarınızı ön plana çıkararak ilişkilerdeki zorlanmaları hafifletebilirsiniz, bazı konularda sorunların üstüne giderek uzlaşabilirsiniz. Her şeyi kaybetme kaygısıyla mücadele edebilirsiniz. Beklemedik yerlerden sürpriz kazançlar gelebilir. Miras, piyango, prim, yeni bir ev, evlilik konuları gündeminizde olabilir. Çocuk bekleyen Akrep burçları varsa aileye bir birey katılabilir. Almak veya satmak istediğiniz gayrimenkul varsa olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Yatırım yapmak için uygun bir yıl olmayabilir sizler için. İyice araştırmadan karar vermeyin. Gelirinize güvenerek aşırı açılmamaya dikkat etmenizi öneririm. Bekâr Akrep burçları evlenebilir.
Bir ortaklık işi kurmayı planlıyorsanız, bu yıldan kaçının, bazı sıkıntılar ve engellerle karşılaşabilir. Önceki yılın kalan projelerinin tamamlanmasını öneririm. Sizden daha deneyimli birilerinden tavsiye almak, şirketinizi daha verimli bir şekilde yürütmenize yardımcı olabilir. Yeni girişimlere büyük miktarda para yatırmaktan kaçının.
Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum!!!

YAY: Sevgili Yay Burçları; Yılın ilk üç ayı gündeminiz ekonomik gelişmeler olabilir. Kariyerinizde çok çalışarak ekonomik güzel gelişmeler olabilir. Sık sık seyahat yapabilirsiniz. Dini ve sosyal faaliyetlerde yer alabilirsiniz.
Gayrimenkul konuları, taşınma veya devlet daireleri ile ilgili mevzular sizi zorlayabilir. Size daha uygun bir iş teklif alırsanız, işinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Yılın ikinci yarısından itibaren gelirlerinizde artış olabilir. Yükselme yaşayabilirsiniz. Tutulmalar yani Ay düğümleri İkizler – Yay hattına geçiyor. Güney Ay Düğümünün burcunuzda ilerleyecek olması geçmişte hayatınızda önemli iz bırakan olayların tekrarını yaşamanıza sebep olabilir. Kadersel olaylar ile karşılaşabilirsiniz. Uzun süredir görmediğiniz hayatınızda iz bırakmış insanlarla yeniden görüşebilirsiniz. Yeni bir araba ya da ev alabilirsiniz. Eğitim hayatınız da oldukça güzel geçebilir, hatta kardeşleriniz varsa onlarla ilgili de güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz.
Günlük hayatınızda karar vermekle ilgili olan durumlarda kendinizi korkularınıza göre organize etmeyin. İş değişikliği olabilir. İstemeseniz bile iş yerinde sorumluluğunuz artabilir ve bunu kabul etmelisiniz.
Bilinçaltınızdaki korkularınızdan kurtulmaya çalışın. Sakin ve sabır edebileceğiniz konularla karşılaşabilirsiniz.
Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum!!!

OĞLAK: Sevgili Oğlak Burçları; Yılın ilk üç ayı sizi maddi manevi önemli kararlar bekliyor olabilir. İletişim konuları, karşılıklı haberleşme, satış pazarlama ve yakın ilişkileriniz gündeme gelebilir. Doğru değerlendirmeler yaparak olumlu dönemlere kapı açabilirsiniz. Sosyal gruplar ve iş çevresinden güzel destekler alabilirsiniz. Yer değişikliği, iş değişikliği yaşayabilirsiniz. Evde büyük bir tadilat yaptırabilirsiniz. Gayrimenkul konuları gündeminize gelebilir. Yatırımlarınız varsa umduğunuzdan daha değerli olabilir. Hiç ummadığınız dostlarınızı bir anda silebilirsiniz. Varsa çocuklarınız ile ilgili olumlu güzel haberler alabilirsiniz. Bekârsanız hayatınıza yeni bir aşk olabilir. Bekâr olanlar için evlilik olabilir, evliler içinde ilişkilerinin daha da güçleneceği bir yıl olabilir. Atalardan kalan evlerle ilgili sorun yaşayan varsa bu yıl çözümlenebilir. Beslenmenize dikkat etmenizi öneririm, mümkünse düzenli egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. Sosyal çevrenizde değişiklikler olabilir. Size bu değişiklik iyi gelebilir.
Sağlık konusunda dikkat etmenizi öneririm. Kontrolleriniz varsa ihmal etmeyin.
Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum!!!

KOVA: Sevgili Kova Burçları; Yılın ilk üç ayı barış yolunu takip ederek, uyumlu bir şekilde kesinlikle yapamam dediğiniz konularda çabalayarak ilerleme sağlayabilirsiniz, önünüze güzel imkânlar çıkabilir. Bu yıl şu an olduğunuz konumdan daha iyi yerlere gelebileceğiniz gibi maddi olarak da iyi kazanabilirsiniz. Teknolojinin getirdiği yeniliklerle iç içe olabilirsiniz. Bunu da kariyerinizde güzel olumlu bir şekilde kullanabilirsiniz. Astroloji konularına da merak duyabilirsiniz. Ev içinde tadilat, değişiklik yapabilirsiniz.  Bu yıl sizin için şanslı bir yıl olabilir. Kişinin kendi haritasına göre değişsede konular (ev değiştirme, kariyer, evlilik, çocuk vs.) güzel gelişmeler yaşanabilir. Özellikle 13 Mayıs 28 Temmuz tarihleri arasında 12 yılda bir gelen şansı çok güzel değerlendirmenizi öneririm. Uzun vadede kaynak sağlayabileceğiniz yatırımlar yapabilirsiniz. Bu yatırımdan güzel paralar kazanabilirsiniz. Ebeveynler ve ebeveynlerin sağlığı gündeminize gelebilir. 
Bazı kova burçları kariyer alanında sizi daha çok mutlu edecek ve daha çok para kazandıracak gelişmeler yaşayabilirsiniz.
Yanlış anlaşılmalar yaşabilirsiniz. Yanınızda istemediğiniz kişileri kolayca yaşamınızdan çıkarabilirsiniz. Az ve Öz samimi, candan dostlar size yeterli geliyor!!!Varsa inatçılık, sabırsızlık bunlar yüzünden olumsuz etkilenebilirsiniz. Dikkatli olmanızı öneririm. Çocuğu olanlar için çocukla ilgili güzel olumlu haberler alabilirsiniz.
Çocuk isteyenlerde çocuk sahibi olabilirler.
Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum!!!

BALIK: Sevgili Balık burçları; Yılın özellikle ilk üç ayı daha önceden tamamlayamadığınız yarım kalan işleri sonlandırabilirsiniz. İş yerinde yükselme, terfi olabilir, seyahatler olabilir. Bazı zorluklarla karşılaşabilirsiniz.
Harcamalarınızda abartıdan uzak durmaya çalışın. Kefil olmamaya çalışın, kimselere büyük miktarlarda borç vermemenizi öneririm. Güzel beklenmedik fırsatlar yakalayarak iş ve kariyer konusunda başarı sağlayabilirsiniz.
Hayatınızda sağlam bir temizlik yapabilirsiniz. Sevmediğiniz insanlardan başlayıp, ileriye götürmek istemediğiniz düşüncelere ve hiç kullanmadığınız eşyalarınıza kadar her şeyi güzelce temizleyebilirsiniz. Sizlerde inanılmaz bir rahatlama sağlayacaktır. Hayalini kurduğunuz bir konu gerçekleşebilir. Önemli bazı kararlar alabilirsiniz. Yer ve iş değiştirme olabilir. Uzun süredir süren mahkeme ya da beklediğiniz hakkedişleriniz varsa bu yıl onları alabilirsiniz. Bunlarla da kendinizi rahatlatacak maddi anlamda yatırımlar yapabilirsiniz.
Çocuk sahibi olmak isteyen Balık burçları çocuk sahibi olabilirsiniz. Çocuğu olanlar çocuklarla ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz.
Ticarette ve işte yeni güzel olumlu fırsatlar yakalayarak kariyerde zirve de yapabilirsiniz.
Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum!!!

&&&Sorularınızı , ınstagram adresimden DM’den (astrologselma_) sorabilirsiniz.
&&& Yaptığım çalışmaları desteklemek için beğeni, yorum ve kaydet yapabilirsiniz.
&&&Yaptığım çalışmalar olasılık çalışmasıdır.
&&& Sevgi ile dostça kalın!!!