Tire’de Tahtakale Çarşısında dün meydana gelen üzücü olayda, yaşlı bir adam yediği lokumun boğazına takılması sebebiyle boğularak öldü.

Ergün ÇELİK

Tire’nin en işlek alışveriş alanlarından biri olan Tahtakale Çarşısı olarak bilinen bölgede dün öğlen saatlerinde meydana gelen üzücü olayda, yaşlı bir adam hayatını kaybetti. Çarşıda bulunan bir şekerleme dükkanından yemek için bir lokum alan 88 yaşındaki Mehmet Güzel isimli yaşlı adam, ağzına attığı lokumun boğazına yapışıp takılması sonrasında nefes alamayarak fenalaştı ve yere düştü. İşitme ve konuşma engelli olduğu sonradan öğrenilen yaşlı adam, el hareketleri ile derdini anlatmaya çalışsa da çevredeki çok sayıda vatandaşa sorununu tam alarak anlatamadı. Vatandaşların kalp krizi geçirdiğini sanıp haber verdiği 112 sağlık ekipleri, tüm cadde ve sokaklarda Salı Pazarının kurulu olması sebebiyle güçlükle olay yerine gelebildi. Gelir gelmez hemen yerde yatan talihsiz yaşlı adama dakikalarca müdahale eden kalp masajı yapan sağlık ekibinin gayretli müdahaleleri sonuç vermedi. Yaşlı adam, boğazına yapışıp takılan lokum yüzünden, nefessiz kalıp boğularak öldü.
VATANDAŞLAR KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİNİ SANMIŞ
Salı Pazarı sırasında onlarca kişinin gözleri önünde fenalaşarak ölen Mehmet Güzel isimli yaşlı adamın doğuştan işitme ve konuşma engelli olduğu, hiç evlenmediği ve çocuklarının olmadığı, kardeşinin yanında kaldığı ve yeğenleri tarafından bakıldığı öğrenildi. Tire’nin yamaçta kalan mahallelerinden Ekinhisarı Mahallesinde yaşayan yaşlı adamın ara sıra çarşıya indiği ve dolaşıp vakit geçirdiği, yine bu maksatla Salı pazarında dolaşmaya geldiği öğrenildi. Amcasının ölüm haberini alan yeğeni İbrahim Güzel, olay yerine geldiğinde yerde yatan amcasını görünce büyük bir üzüntü yaşadı. Kendisini çevredeki vatandaşlar teskin etti.




Editör: Haber Merkezi