tire-obeziteModern toplumun en büyük sağlık sorunlarından biri haline gelen obezite (aşırı kilolu olma) hastalığı ile mücadele başlatan Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları doğrultusunda Tire’de de bir obezite ile mücadele kliniği açılıyor.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Boy-kilo indeksine göre olması gereken kilo aralığının çok üstünde olan ve obezite hastası olarak tanımladığımız çok kilolu Tireli vatandaşlara umut olacak ‘Obezite ile mücadele kliniği’ yakında Tire Devlet Hastanesi binasında hizmet vermeye başlayacak.

 Tire Toplum Sağlığı Başkanlığı, Tire Devlet Hastanesi ve aile hekimlerinin koordineli çalışmaları sonucunda gerçekleşecek olan bu önemli proje sağlık hizmeti çalışması, alanında uzman diyetisyen ve personelin vereceği hizmetlerle sürdürülecek.

 

OBEZİTE MERKEZİ SALI GÜNÜ AÇILIYOR

11 Eylül Salı günü, saat 14:00’de yapılacak olan törenle açılacak olan klinik merkezi, Tire Devlet Hastanesi binası bünyesinde yer alacak. Ülkemizde nüfusun !/4’ünün obezite sınırında ve üstünde olduğunu ifade eden konun uzmanları, zaman kaybetmeden kontrol altına alınması gereken bu sorunun birçok tehlikeli hastalığı da tetiklediği ve yaşam kalitesi ve süresini düşürdüğü ikazında bulunuyor.

Tire’deki bütün obezite hastalarına ve obezite adayı vatandaşlara hizmet verecek olan klinik, aile hekimlerinin verdiği bilgiler ışığında iletişim kurulan hastalar ve vatandaşlarla her açıdan bilgi alış verişi yaparak ve bilimsel laboratuar tetkikleri alınarak obezitenin sebep ve kaynakları bulunacak. Daha sonra egzersiz, tıbbi müdahale, psikiyatrik müdahale gibi farklı yöntemlerle sorunun çözümlenmesi sağlanacak.

Editör: Haber Merkezi