TAKED İzmir depremi olarak anılan ve Ege denizi açıklarında meydana gelen kentimizinde ciddi şekilde etkilendiği 6,9 şiddetindeki depremin ardından kendi aralarında koordinasyon sağladıkları whatsaap grubundan kısa sürede haberleşerek 15 dakika içinde hazırlıklarını tamamlayıp istasyon mevki üstünde bulunan  dernek binalarında toplanarak 30 dk içinde Bayraklı'ya doğru yola çıktı. Kısa süre içinde afet bölgesine ulaşarak AFAD’ a akredite oldu.
Ulaşım da zorluklar yaşanılsa da kısa sürede 12 gönüllüyle afet bölgesine ulaşan TAKED, AFAD’ın koordinesinde çalışmalara başlanılan Rıza Bey Apartmanı'nda arama ve kurtarma faaliyetleri için akredite olarak çalışmalara başladı.


Depremin olduğu dakikalarda sürekli Tire ‘deki yetkili mercilerle irtibat halinde olan dernek yetkilileri Tire de herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını teyit etti. İzmir e hareket edecek 12 kişilik ekibin yanı sıra Tire de oluşabilecek büyük bir artçı depremde yaşanabilecek olumsuzluklara karşın 6 kişilik bir timini de Tire’ de nöbette bıraktı. Tire deki yetkili mercilerle irtibat anlık olarak sağlandı.


DERNEK BAŞKANINA ÖNEMLİ GÖREV
Tire Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği Başkanı Elvan Demirtaş,  Rıza Bey Apartmanı'ndaki arama kurtarma faaliyetlerini  koordine eden AFAD koordinasyon birimine dahil edildi. Böylelikle koordinasyonda da ciddi bir etki sağlandı.

HALA UMUT VAR!

İzmir depreminin önemli noktası Rıza Bey Apartmanı'ndaki çalışmalara devam eden dernek gönüllüleri  3. Günün dolamasına rağmen enkaz da çalışmalara devam eden diğer arama kurtarma ekipleriyle hala oradalar. Tiremizin gururu dernek gönüllüleri adından kısa sürede ciddi şekilde bahsettirdi. Bu zamana kadar gece gündüz demeden kesintisiz çalışan gönüllüler, orada olmalarının sebebini sorduğumuzda; “Hala umut var” diyerek cevaplandırdılar.

Editör: Haber Merkezi