Semt StadıTire Belediyesi’nin semt stadındaki kale direklerini, soyunma kabinlerini ve tribünleri sökmesinden endişe duyan çevre sakinlerine, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’ten rahatlatıcı bir açıklama geldi.

Mehmet ARSLAN / HaberTire

Tire’de Toplu Konut Sitesi’nin güneyinde yer alan ve Tire Belediyesi tarafından yaptırılan Sem Stadı’nın kale direklerinin, soyunma kabinlerinin ve tribünlerin söküldüğünü gören çevre sakinleri, Semt Stadı’nın yerine site ya da bina yapılacağı endişesine kapılarak Tire Belediyesi’ne toplu olarak dilekçe yazdılar ve konuyla bilgi istediler. Dilekçeye henüz yanıt almamış olan çevre sakinlerine rahatlatacak açıklama ise bugün Belediye Başkanı Çiçek’ten geldi.

Bugün gerçekleştirilen Fen Lisesi Temel Atma Töreni’nde Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile özel olarak görüşen HaberTire muhabiri ve köşe yazarı Mehmet Arslan, Semt Stadı çevresindeki ev sahiplerinin endişelerini dile getirdi ve Tayfur Çiçek’ten konuyla ilgili açıklama istedi.

Konuyla ilgili olarak Mehmet Arslan’a konuşan Çiçek, stad çevresindeki vatandaşların hiçbir şekilde mağdur olmayacaklarını belirterek, “27 Mayıs 2012 tarihinde Ankara’dan gelecek olan haber ne olursa olsun söz konusu arsa, yeşil alan olarak kalacak. Bu alanın 2500 metrekaresi Tire Belediyesi’ne 4500 metrekaresi ise şahıslara aittir. Birinci başkanlık dönemimde okul yaptırmak üzere tahsis edilen bu alana okul yapamadık. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı prosedürlerine göre bir okulun alanı en az 10 bin metrekare olmalıymış.  Bu nedenle burayı çim sahaya çevirdik. Artık bundan sonra da hiçbir şekilde inşaat, site ya da apartman yapılmayacak yeşil alan olarak vatandaşın hizmetine sunulacaktır. ” şeklinde konuştu.

Çevre sakinlerini ferahlatacak olan açıklamanın ardından sözlerini sürdüren Tayfur Çiçek, “Kimse endişe etmesin, biz kimseyi mağdur etmeyiz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi