Yaklaşık 2,5 ay önce traktör kazasında vefat eden Tire Tarım Kredi Kooperatifi ortağı Selahattin Güllü’nün ‘Ortak Kaza Sigortası’ ile sigortalı olması sebebiyle Kooperatif tarafından ailesine 100 bin TL kaza sigortası tazminatı ödendi. Sigortadan haberi olmayan aile üyeleri buruk bir teselli yaşadıklarını ifade etti.


Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

229 Sayılı Tire Tarım Kredi Kooperatif ortağı olan Selahattin Güllü 08.06.2013 tarihinde Başköy’de meydana gelen elim trafik kazası sonrasında devrilen traktörünün altında kalarak can vermiş. Yaşanan kaza, başta ailesi olmak üzere köylü dostlarına ve üyesi olduğu Tarım Kredi Kooperatifi yöneticilerine büyük üzüntü yaşatmıştı.
KOOPERATİFTEN VEFAT EDEN ÜYESİNE SON JEST
Merhum Selahattin Güllü, sağ iken Kooperatifi tarafından uygulanan ‘Ortak Kaza Sigortası’na yazılmış ve sigorta pirimi vermeye başlamıştı. Her ay düzenli olarak 100 TL pirim ödeyen Güllü’nün aniden vefat etmesi üzerine, Kooperatif personelince daha önceden düzenlenmiş olan 100 TL’ye karşılık “Ortak kaza sigorta” poliçesiyle merhumun eşi ve 3 çocuğuna 100.000 TL (Yüz bin TL) ortak kaza tazminatı 19.08.2013 tarihinde ödendi.
100 BİN TL’LİK ÇEK AİLE ÜYELERİNE TAKDİM EDİLDİ
Tire Tarım Kredi Kooperatifi’nde düzenlenen küçük toplantıda,  merhumun eşi Meryem Güllü (59) ve oğulları Durmuş (39), Ercan (36) ve Ergün (32) Güllü’ye; İzmir Bölge Birliği Müdürü Hamdi Gönüllü, İzmir Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Figen Akbağ ve Tire Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Osman Özdemir tarafından sembolik olarak 100 bin TL’lik çek takdim edildi. Törende Kooperatif personeli ve Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu. Kısa zaman önce İzmir Bölge Birliği Müdürlüğü’ne atanan Hamdi Gönüllü, ilk kez geldiği Tire’de vefat eden üyelerine karşı son görevi yapmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi ve kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır diledi.
Tire Kooperatifi Müdürü Osman Özdemir, merhumun 2013 yılı içerisinde kullanmış olduğu 9250 TL’lik zirai borcunun da “kredi hayat sigortası” kapsamında ödenerek ortağın kooperatife olan tüm borcunun böylelikle hayat sigortası tarafından karşılanmış olduğunu belirtti.
“KOOPERATİFTEN GELEN TELEFONLA SİGORTA YAPTIRDIĞINI ÖĞRENDİK”
Sigorta olayından habersiz olduklarını ifade eden acılı eş Meryem ve oğulları Ergün, Ercan ve Durmuş, babalarının kaybetmenin acısını hala aynı şekilde hissetiklerini ifade ettiler. Aile üyeleri kendileri için sürpriz olan bu durumun buruk bir teselli olduğunu, merhumun öldükten sonra bile kendilerine faydası dokunduğunu dolu gözlerle duygulu şekilde dile getirdiler. Acılı aile üyeleri, “Vefat olayının yaşanmasından birkaç gün sonra Kooperatiften telefon geldi. Bize babamızın kaza sigortası yaptırdığı söylendi ve konu hakkında bilgi verildi. Sonrasında bizim için uygun bir zamanda merkeze gelip işlemleri başlatmamız söylendi. Akabinde bizim başvurumuzla süreç başladı.” şeklinde konuştu. 
Editör: Haber Merkezi