Geçtiğimiz gün HaberTire Gazetesi’nde İHA Muhabiri Fatih Şaşmaz imzasıyla “Böyle doktora can kurban” başlığıyla yayınlanan haber kısa sürede Tire’nin ve bölgenin gündemine oturdu. Hastasının yanında ambulansa binerek, yolda kalbi duran hastaya müdahale edip hayata döndüren Dr. Hazel Üzel, pek çok çevre tarafından takdir edildi.

Tire Devlet Hastanesi’nde görevli 34 yaşındaki Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hazel Üzel, hem sağlık camiasından, hem de halk nezdinde kahraman olarak ilan edilirken, “kahraman” sıfatını kibarca geri çeviren başarılı doktor, HaberTire Gazetesi’ne yazılı bir açıklama daha yaptı ve “Ben görevimi yaptım. Yine olsa yine yaparım. Ama asıl kahramanlar, vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizdir.” Dedi.

Öncelikle sosyal medya üzerinden kendisini tebrik ve takdir eden okurlara, yorumları için teşekkür eden Dr. Üzel, açıklamasında şu ifadelerde bulundu; “Herkese bana yaptıkları o güzel yorumlar için teşekkür ederim. Gönüllerine sağlık. Öncelikle haberi yapan arkadaşın beni onore etmek için kullandığı “kahraman” kelimesine teşekkür ederim ancak unutmamak gerekir ki gerçek kahramanlar vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizdir. Ben görevimin gereğini yaptım. Eminim benim yerimde olup da benzer şekilde davranabilecek meslektaşlarım vardır. Bu durumun haber yapılması için bana gelindiğinde tereddütte kaldım. Sadece işimi yapmıştım. Farklı olan neydi anlamadım. Farklı noktalara çekilmesinden ve diğer meslektaşlarımın eleştirilmesinden korktum. Biz helimlerin ve sağlık çalışanlarının neler yapabileceğinin farkına varılması için haberi kabul ettim. Her zaman her hastanın nakli sırasında yanında olamayabiliriz. Bu durumda ambulansta görevli olan tüm sağlık çalışanı arkadaşlarım bu görevi yerine getirmekte ve binlerce hastayı ulaştırmaktadır. Bunun unutulmaması gerekir. Her şeyden önce hastanın hayatta kalması önce Allah’a, sonra biz çalışanlara bağlıdır. Sadece ben değil, acil serviste beraber çalıştığımız doktor arkadaşlarım, hemşire ve sağlık memurlarının, sevk sırasındaki ambulans ekibinin ve hastayı kabul eden değerli meslektaşımın da katkısını unutmamak gerekir. Hepsine gösterdiği emek için teşekkür ederim. Bu hepimizin başarısıdır. Herkesin eline sağlık.“

Editör: Haber Merkezi