Tire’de geçirdiği motosiklet kazasının ardından 10 gündür komada bulunan genç hava ambulansıyla Tire Devlet Hastanesi’nden Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gönderilerek tedavi altına alındı. Burada yoğun bakım servisinde tutulan Ferhat Kurteş dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

 

Ercan ÇELİK

 

Tire’de geçirdiği motosiklet kazasının ardından 10 gündür yaşam savaşı veren 1 çocuk babası Ferhat Kurteş (37), ambulans helikopter ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Kazanın ardından, Tire Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınan genç adam daha kapsamlı bir araştırma için hava ambulansıyla Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Eşinden ayrıldıktan bir süre sonra, yaşadığı İstanbul’dan önce İzmir’e ardından da Tire’ye taşınan Kurteş, motosikletlere olan düşkünlüğü ile tanınıyordu. 10 gün önce akşam saatlerinde Ekinhisarı caddesinde kendine ait motosikletiyle gezmeye çıkan Kurteş, bir anda direksiyon hâkimiyetini kaybederek, yol kenarındaki duvara çarptı.

 

Ambulansla Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz adam girdiği komadan bir türlü çıkamadı. Yaşam destek ünitesine bağlı tutulan Kurteş’in sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşince doktorları aileye haber verdi. Acılı aile ise bu aşamada zor bir karar vererek, Ferhat Kurteş’in organlarını bağışladı. Buna rağmen, Tire Devlet Hastanesi yetkilileri, Kurteş’i daha kapsamlı bir araştırma için hava ambulansıyla Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk etti. Burada yapılan konsültasyonun ardından Kurteş, doktorların ortak kararıyla tekrar yaşam destek ünitesine bağlandı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşam savaşını daha fazla sürdüremeyen Ferhat Kurteş, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Editör: Haber Merkezi