‘Leonardo Da Vinci’ öğrenci değişim projesi kapsamında Belçika’nın Ostende kentindeki Vesaliusinstituut Okulu’ndan Tire’ye gelen hemşirelik bölümü öğrencileri, 3 hafta boyunca Tire Devlet Hastanesi’nde farklı birimlerde staj yapıp, Tireli hastalara hizmet verecek.


Kamuran KIZILBOĞA


Yıllardır, Belçika’nın Ostende kentinde bulunan Vesaliusinstituut Okulu’nda ‘hasta bakımı’ bölümünde eğitim alan öğrencileri ağırlayan, onlara staj yapma fırsatı sunan Tire Devlet Hastanesi, aynı okulun ‘hemşirelik’ bölümü (yüksek okul düzeyinde) öğrencilerini ağırlamaya başladı. Önceki gün Tire’ye gelen ve Tire Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Okan Albayrak tarafından karşılanarak, Tire Öğretmenevi misafirhanesine yerleştirilen Belçikalı öğrenciler, dün Tire Devlet Hastanesi’nde staj çalışmalarına başladı. 


BELÇİKA’DAN GELEN İLK HEMŞİRELİK ÖĞRENCİ GRUBU
Başhekim ve Hastane Yöneticisi Op. Dr. Fatih Hayali, Sağlık Hizmetleri Müdürü Nuray Ekşin ve hastanenin diğer yöneticileriyle de tanışan 12.’si öğrenci, 3’ü öğretmen toplam 15 kişiden oluşan Belçika heyeti, hastane yönetiminden ve Tirelilerden gördükleri sıcak ilgiden memnun olduklarını ifade ettiler. Üç hafta sürecek olan staj dönemini, hastanenin farklı birimlerinde sürdürecek olan Belçikalı öğrenciler arasında bir Türk asıllı öğrencinin de olduğu öğrenildi. Öğrenci grubunun başında bulunan Belçikalı öğretmenler;  Tom Martelez (proje sorumlusu), Carol Deman (staj sorumlusu) ve Joeri Lammerteyn (müdür) kendilerine yakınlık gösteren ve yardımcı olan herkese çok teşekkür ettiklerini ifade ederek, Tire’de faydalı geçeceğine inandıkları bir eğitim süreci geçirmek istediklerini belirttiler.

Editör: Haber Merkezi