Arı SaldırsıTire’nin Dallık Köyü’nde arılar bir kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Edinilen bilgiler ve iddialara göre olay şu şekilde gerçekleşti. Dallık Köyü sakini olan 84 yaşındakiMestan Gümüş isimli yaşlı vatandaş, önceki gün evindeyken köpeğinin arı saldırısına uğradığını gördü. Bunun üzerine köpeğini arılardan korumak adına harekete geçen ihtiyar vatandaş, arılardan gelebilecek tehlikeyi düşünemeden birçok kızgın arının arasına girdi. Astım hastası olan Gümüş, köpeğini arıların zehirli iğnelerinden korumak isterken bu sefer kendisi bu iğnelerin hedefi oldu.

Kızgın arıların hışmına uğrayan 84 yaşındaki talihsiz adam, birçok yerinden sokuldu. Sonrasında fenalaşarak,  olay yerinde düşüp kalan Gümüş, vücuduna giren arı zehrine karşı direnmeyince bir süre sonra hayatını kaybetti. Daha sonra olayı düştüğü yerde görülen yaşlı adam için sağlık ekipleri çağrıldı ve olay yerine jandarma ekipleri geldi. Yapılan incelemede talihsiz yaşlı adamın olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi.

Sonrasında olay yerine gelen Tire Cumhuriyet Savcısı Ersin Esenal, gerekli incelemelerde bulunduktan sonra, yaşlı adamamın cesedini İzmir Adli Tıp’a otopsisi yapılmak üzere gönderilmesi kararı aldı. Çok sayıda arının sokmasından dolayı, astım hastalığının da etkisiyle, öldüğü tahmin edilen yaşlı vatandaşın kesin ölüm sebebi, otopsi sonunda belli olacak.

Editör: Haber Merkezi