Tire’nin en büyük sorunlarından biri haline gelen trafik yoğunluğu ve otopark sorunu kimi zaman hayati sıkıntılara sebep olmakta. Yangın veya acil sağlık sorunu durumlarında itfaiye ve ambulans araçları, başta Salı günleri olmak üzere, bazı sokak ve caddelere girmekte büyük zorluk çekmekte.


Her geçen sene büyüyen ve kalabalıklaşan kentimiz Tire’de araç sayısı da insan nüfusu ile doğru orantılı şekilde büyümekte. Bu durum, başta kentin eski yapılaşma bölgeleri olan kesimlerindeki cadde ve sokaklar olmak üzere, ilçe merkezinde trafik yoğunluğu ve otopark konularının içinden çıkılmaz bir mesele haline gelmesine sebep olmakta. 

Bu sorunun görüldüğü son durum, dün yaşandı. Gelen ihbar üzerine harekete geçen ambulans ekibi Fevzi Paşa Caddesi üzerinden Tahtakale semti civarındaki adreste bulunan hastaya ulaşmak ve sağlık müdahalesinden bulunmak istedi. Fakat ekip, Gümüşpala Caddesi’nden Fevzi Paşa Caddesi’ne dönmek isterken, kötü bir sürpriz ile karşılaştı. Zaten dar olan yolun bir tarafından park halinde bulunan minibüsün yolu önemli ölçüde kapatması ve sürücüsünün de o an için orada olmaması üzerine dönüş yapamayan ambulans ekibindeki ATT personeli, bir süre geçmek için çaba sarf ettikten sonra, çareyi koşarak yaya olarak hastaya ulaşmada buldu. Çanta, sedye gibi tezhizatlarını alan ekip koşarak sağlık sorunu yaşayan kişiye ulaşmak için gittikten bir süre sonra, ambulans akabinde bölgeye ulaşabildi. Bu durum, duruma şahit olan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Editör: Haber Merkezi