Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tire’nin tarihine ve kültürüne sahip çıkmak için Milli mücadelede Tireli kahramanları konu alan bir program düzenledi. Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Milli Mücadele yıllarında Tire ve çevresinin savunmasında görev almış Tireli kahramanları anmak, onları ve yaptıkları çalışmaları tanıtmak için düzenlenen programda birbirinden kıymetli bilgiler paylaşıldı.

İlk programda bölgemizdeki efeleri koordine eden ve vatan savunmasında önemli rol oynayan Hacı Halil Efe ve Müftü Sunullah Efendi tanıtıldı. Hacı Halil Efe’nin hayatı ve yaptığı çalışmaları, torunu Emekli Öğretmen Yakup Çöpoğlu anlattı. Sunumda Hacı Halil Efe’nin yaşamından ve efeleri bir araya getirerek mücadele vermelerine örnekler verildi.

Eğitimde bir nefes: devlet ve vakıf bursları Eğitimde bir nefes: devlet ve vakıf bursları

Sunullah Efendi’nin hayatını Emekli Öğretmen, Eğitim Yöneticisi, Araştırmacı Yazar Yılmaz Göçmen aktardı. Milli Mücadele yıllarında yaşanan olumsuzlukları ve vatan savunmasının önemini vurgulayan Yılmaz Göçmen öğrencilere kültürümüze ve tarihimize sahip çıkmanın önemini vurguladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Öğretmeni Mustafa Konur’un sunumunu yaptığı programda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Usta Öğreticisi Hüsnü Göçken harika bir solo zeybek gösterisi sundu. Program sonunda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Duygu Çevirgen Uzun ve Cafer Tosun katılımcılara çiçek vererek teşekkür etti.

Whatsapp Görsel 2024 05 16 Saat 08.50.11 89177F14
Whatsapp Görsel 2024 05 16 Saat 08.50.11 F107Ef16
Whatsapp Görsel 2024 05 16 Saat 08.50.11 99Bc3Db0

Editör: Ergün Çelik