Tire’de doğup büyüyen ve şimdilerde İzmir’de yaşayan Yazar Sinem Yiğit, bu güne kadar yazdığı şiirlerini bir kitap haline getirdi. ‘Ormanın Şarkısı’ ismini verdiği kitapla okuyucu karşısına çıkan Yiğit, deneme ve şarkı sözü yazarlığıyla da ilgileniyor. Yiğit’in birbirinden güzel şiirleriyle dolu kitabını satın almak için Künçe Yayınevi’nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sinem Yiğit, ilk kitabını şu sözlerle tarif ediyor;

“Bireysel şiirlerle, bu kitaba ulaşan her bireyin kendinden bir cümle bularak bir topluluk oluşturmasını amaçlıyorum. Kitapta yer alan her şiir anlatmadıklarım ve anlatamadıklarınız için yazılmıştır.”

Tireli öğrenciler İzmir Şampiyonu oldu Tireli öğrenciler İzmir Şampiyonu oldu

SİNEM YİĞİT KİMDİR?

İzmir Tire doğumlu yazar Sinem Yiğit 25 yaşındadır. İlköğretimini Tire Fatih ilköğretim okulunda, Ortaokulu İzmir Fatih kolejinde, liseyi Urla Anadolu Lisesi’nde tamamlamış yükseköğrenimine Eskişehir Anadolu Üniversitesi Veteriner Sağlık bölümünde devam etmektedir. Bir çok konuda eğitimler alarak kendini geliştirmeyi seven yazarımız c1 seviye İngilizce, b2 seviye Almanca, a2 seviye İspanyolca ve Azerbaycan Türkçesi bilmektedir. Yüzmede İzmir ikinciliği ve koşu maratonunda madalya almaya hak kazanmıştır. 2 yıl yazarlık eğitimi, 2 yıl ses eğitimi, 1 yıl drama eğitimi almış, koroda çalışmıştır. Günümüze kadar yaklaşık 187 şiir, 15 film hikâyesi, 10 deneme yazmıştır. Ayrıca 1 şarkısı bulunmaktadır. İzmir’de ikamet eden yazarımız resim, müzik ve bağcılıkla ilgilenmektedir.

Editör: Ergün Çelik