Tireli Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Ak Parti Tire İlçe Binasında, İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu ve partililerin katıldığı basın toplantısında İzmir Ak Parti 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.


Dün Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinden ayrılan Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı memleketi Tire’de aday adaylığını açıkladığı basın toplantısında, bilimle siyaseti birleştirmek ve daha iyi bir hizmet sunabilmek amacıyla siyasete atıldığını belirterek, “21 yıllık akademik geçmişim var. Öğrencilik yıllarından bu yana siyasete girmeyi planladım. 21 yıllık akademik birikimin ve üniversitelerin çeşitli yönetim kademelerinde kazanmış olduğum idarecilik tecrübemle yeni Türkiye’nin inşasına katkı sağlayabilmek amacıyla doğup büyüdüğüm bölge olan Küçük Menderes Havzası’ndan milletvekili aday adayıyım. Adnan Menderes Üniversitesi’nde görev yaptığım son 3 yıllık süreçte çeşitli birimlerde görev yaptım. Aslında Aydın’dan da aday adayı olabilirdim. Ancak doğup ve büyüdüğüm Tire’den aday olmayı tercih ettim. Bölgenin evladı olarak hem bölgenin ve Türkiye’nin sorunlarını çok iyi biliyorum, hem de bu sorunların nasıl çözüleceğine dair önemli projelerim var” diye konuştu.


Prof. Dr. Sarılı, “KÜÇÜK MENDERES YETERİNCE TEMSİL EDİLMEDİ”
HaberTire Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Sarılı, bölgenin TBMM’de kendi insanıyla ya da bölge sorunlarına hâkim kişiler ile tam olarak temsil edilemediğini düşündüğünü söyleyerek, “Tire’nin ve Küçük Menderes Havzası’nın istihdam sorunu var. Bu sorunu çözmek için de projelerim var. Yeni istihdam alanları yaratılmalı. Havzamız hayvancılık ve tarım da önemli bir potansiyele sahip. Ekonominin canlanması için çalışmalarım olacak. Bölgemizi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum” dedi.


Çeltikcoğlu, “PARLAMENTER SİSTEM 2023 HEDEFLERİNE UYMUYOR”
Daha sonra konuşan Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu keyifli ve sevinçli bir gün yaşadıklarını kaydederek, “7 Haziran’da ülkemizi 4 yıl süre ile yönetecek milletvekilliği genel seçimi yapılacak. Bu seçimi çok önemsiyoruz Ak Parti ailesi olarak. 7 Haziranda yapılacak seçim sonrası sistem değişikliğine gidilecek olmasını önemsiyoruz. Parlamenter sistem Türkiye’nin 2023 hedeflerine uymayan bir sistem. Teşkilatımız mahalle başkanları ve sandık başkanları olarak bu Pazar seçim yapıldığında aktif çalışacak şekilde hazır. Seçimde itici güç olan milletvekili adaylarımız önemli. Tire’nin yetiştirdiği güzel bir insan bugün adaylığını açıklıyor. Öncelikli hedefimiz listede iyi bir sırada yer almak. Kendisinin amacı havzamızın sorunlarını meclise taşıyarak çözüm bulmak. 


PROF. DR. MUSTAFA SARILI KİMDİR?
1970 yılında İzmir ilinin Tire ilçesinin Üzümler köyünde doğdu. İlköğrenimini Üzümler köyünde tamamladıktan sonra 1983 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Devlet Parasız Yatılı Okulu sınavını kazanarak Ortaokul ve Lise eğitimini burslu olarak Çanakkale ilinin Biga ilçesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu. 1994 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yurtdışı Lisansüstü Eğitim Sınavında Maliye Anabilim dalında Türkiye birincisi olarak kazanarak hem yurtdışında burslu (YÖK Burslusu) olarak lisansüstü eğitim yapma hakkı kazandı hem de Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Mali Hukuk Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak atandı.

Yüksek lisans eğitimini İngiltere’de Bath Üniversitesi Sosyal Bilimler Okulu Maliye programında, “Evaluation of Value Added Tax: A Case Study of Turkey” başlıklı teziyle 1996 yılında; doktora eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün Maliye Anabilim dalında, “Türkiye’de Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Kaynakta Vergilendirme” başlıklı teziyle 2002 yılında tamamlamıştır. 2003 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Mali Hukuk Anabilim dalında Yardımcı Doçentlik kadrosuna atandı ve 2006 yılında da “Maliye Doçenti” unvanını aldı. 2012 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Aydın İktisat Fakültesi’nde Profesör kadrosuna atandı. Kısa bir süre Adnan Menderes Üniversitesi’nde Genel Sekreter Vekilliği görevini yürütmesinin ardından, Aydın İktisat Fakültesi Dekanlık görevine atanan Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’nın çeşitli dergilerde çok sayıda makalesi ve aşağıda sayılan altı kitabı yayımlanmıştır.


Editör: Haber Merkezi