Ercan ÇELİK

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST KARADENİZ'in Rize ayağı 12 – 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festivale Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden oluşan Megadeth isimli takım da çağrıldı.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen TEKNOFEST için geliştirdikleri projeyle finale kalan Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi ekibi, dereceye girememişti. Bu yıl da 12 – 14 Ağustos tarihlerinde Rize’de gerçekleştirilen TEKNOFEST KARADENİZ’e çağrılan ekip, “Hayatım Bileğimde” isimli projeyle 174 proje arasından ilk 10’a girerek Samsun’da gerçekleştirilecek finale katılmaya hak kazandılar.

Danışman Öğretmen Burcu Arslan ve takım üyeleri Fatih Mehmet Avcı, Mert Altındağ, Nurefşan Akın, Arda Karasu ve Mirhan Arslan  ile yaptıkları “Hayatım Bileğimde” projesiyle maden ocaklarındaki gaz zehirlenmelerini önlemeyi amaçlayan bileklik tasarladılar.

Tireli takım şimdi, 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleştirilecek finale hazırlanıyor. Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat vermesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi