Ercan ÇELİK

Eğitim – öğretim döneminin başlamasıyla, öğrencilerin ve velilerin maratonu da başladı. Tire’den her yıl Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ni kazanarak, eğitim hayatını Aydın’da sürdüren öğrencilerin velileri de ulaşım sorunlarını dile getirdiler.

HaberTire’ye ulaşan veliler, bu yıl Tire’den çok sayıda öğrencinin Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ne yerleştiğini ve Tire’de pek çok ailenin ulaşım konusunda sıkıntı çektiğini dile getirdiler. Tire’den Selçuk dolmuşlarına binen aileler ve öğrenciler, ancak Selçuk üzerinden Aydın’a ulaşabiliyorlar. Bu da okul yolunu çileye dönüştürüyor.

“HAFTA SONU 2  SEFER BİLE YETER”

Öğrencilerve aileler Tire’den Aydın’a doğrudan otobüs seferlerinin yapılmasını talep ediyor. Talebin çok fazla olduğunu dile getiren aileler, bu seferlerin zarar etmeyeceğini dile getiriyor. Düzenli sefer olmasa da Cuma ve Pazar günleri düzenlenecek seferlerle sorunun büyük ölçüde çözüleceği görüşündeler.

Halk Kolejleri – Anadolu Liseleri Halk Kolejleri – Anadolu Liseleri

SEFERLER ZARAR EDİYOR

Bundan yaklaşık 2 yıl önce Tire’den doğrudan Aydın’a sefer düzenleyen İzmir Turizm yetkilileri ise HaberTire’ye yaptıkları açıklamada, “Tire’deki bu talebi daha önce gördük ve üniversite öğrencilerimiz için sefer düzenledik. Dönem başlangıcında talep yoğun olsa da ilerleyen zamanlarda bu talep hızla düşüyor ve otobüs seferleri zarar yazmaya başlıyor.” Denildi.

Editör: Ercan Çelik