Tire’de bir evde çıkan yangında evde bulunan 30 koyun, Tire İtfaiyesinin yoğun çabalarıyla telef olmaktan son anda kurtarıldı.

 

Ercan ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire’nin eski mahallelerinden olan Turan Mahallesi Selvili Mescid Sokak No:39’da bulunan Yusuf Ökşin’e ait evde dün saat 19:30 sıralarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangın esnasında evde kimsenin olmaması da büyük bir facianın önüne geçti.

 

KOYUNLAR İÇİN SEFERBER OLDULAR

Yangın esnasında ev sahibi evde değildi fakat evin arka kısmında ahır olarak kullanılan yerde 30 koyun bulunuyordu. Kerpiç ve ahşap bir yapıya sahip olan ev kısa süre içinde alevlere teslim oldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ilk olarak evin içinde bulunan koyunları canlı olarak kurtarabilmek için çalışma başlattı. Yüksek derecede sıcağa maruz kalan koyunlar ıslatılarak serin tutulmaya çalışıldı. Yangından dolayı ahıra girmek mümkün olmayınca, itfaiye erleri ve mahallelinin yardımıyla yan evin bahçesinden duvar kırılarak ahıra girildi ve burada bulunan 30 koyun canlı olarak çıkarıldı.

İtfaiyenin üstün çabalarıyla yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınan yangın, kuzeyde bulunan bir evin de dış duvarına hasar verdi. Neyseki çevredeki diğer evlere ulaşmadan söndürüldü. Soğutma çalışmaları ise gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

 

ELEKTRİKLER GELİNCE  YANGIN BAŞLADI

Dün Tire genelinde yapılan elektrik kesintisi 19:30’a kadar sürmüş bu saate kadar Tire’de hiçbir yere elektrik verilememişti. Mahalle sakinlerinin ifadesine göre elektriklerin tekrar geldiği anda yangın başladı. Bu iddia da oldukça eski bir yapı olan evi küle çeviren yangının çıkış sebebinin elektrik kontağı olması ihtimalini güçlendiriyor.

Yangın sonrası ev tamamen kullanılamaz hale geldi ve büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Neyse ki herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmaması teselli oldu.


HABER VİDEOSU:


 

Editör: Haber Merkezi