HABER MERKEZİ

Tire Belediyesi 26 Ağustos 1922’ de başlatılan Büyük Taarruzun 101. yıldönümünde Uluslararası Halk Dansları Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. Toplam 10 ülkenin katıldığı Halk Dansları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Tire Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen şenliğe, Almanya, Meksika, Romanya, Sırbistan, Karadağ, Portekiz, Hırvatistan, Porto Riko, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden seçkin ekipler katıldı. Şehir içinde düzenlenen tanıtım ve kortej yürüyüşü ilgi çekti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki alanda halk dansları toplulukları sırayla sahne alarak gösterilerini sundu. Şenlikte yağmur sürprizi de yaşandı. Dans ekiplerinin yaz yağmuru altındaki muhteşem zeybek gösterisi alanı hınca hınç dolduran izleyicilerden büyük alkış aldı.

Şenlikle ilgili olarak konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos'ta başlattığı, Büyük Taarruzun yıl dönümünde Almanya, Meksika, Romanya, Sırbistan, Karadağ, Portekiz, Hırvatistan, Porto Riko, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dans ekipleri Uluslararası Halk Dansları Şenliğinde dünya barışının ve kardeşliğinin en güzel temsilini Tireliler için sergiledi. Meksika ateşinin içimizi ısıttığı bu eğlence dolu gece şehrimizin gururu Tire Belediyesi Halkoyunları Ekibinin eşsiz gösterisiyle başlayarak Yaren Halk Dansları ekibinin yaz yağmuru altındaki muhteşem zeybek gösterisi ve Tirelilerin alkışları eşliğinde sonlandı. Bu güzel organizasyonda emek sarf eden tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ediyor, yağmura rağmen ekiplerimizi yalnız bırakmayan siz kıymetli Tirelilere teşekkür ediyorum. Şehrimizin kültür, sanat hayatını geliştirmek için her fırsatı değerlendirmeye devam edeceğiz.” Dedi.

31

29

27

Tire Belediyesi Çanakkale şehitleri için hoşaf dağıttı Tire Belediyesi Çanakkale şehitleri için hoşaf dağıttı

19

18

17

15

13-1

8-1

Editör: Ercan Çelik