İzmir Valiliği’ne bağlı Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan orman yangınları felaketleri sebebiyle bir dizi önlem aldı. Alınan önlemler arasından İzmir sınırları içerisinde bulunan 26 ormana 31 Ekim 2024 tarihine kadar girişler yasaklandı.

Süt kuzusu yeniden başlıyor Süt kuzusu yeniden başlıyor

Alınan karara göre belirtilen tarihe kadar ormanlara saha yetkililerinin dışında başka kimsenin girmesi yasaklandı. Yine komisyonun aldığı karara göre ormanın içinden ve çevresinden geçen yollarda mola vermek ve piknik yapmak yasaklandı. Piknik yapmak isteyen vatandaşlar ise yalnızca piknik yapmak için belirtilen alanlarda gerekli önlemleri alarak piknik yapabilecek ve yakılan ateşi tamamen söndürmek zorunda kalacak.
Ayrıca alınan kararlar doğrultusunda belediyeler yangın risklerine karşı ormanlık alanın çevresinde ve içinde gerekli iş makinelerini hazır bulunduracaklar. Yasaya aykırı davranan, zorluk gösterenlere ya da uymayanlara 6831 sayılı Orman Kanunu’nun ilgili maddelerine göre cezalandırılacak. Tire’de Mehmetler, Halkapınar, Üzümler, Küçükkale ve Büyükkale köyleri civarındaki ormanlık alanlara girişler de yasaklanmış oldu.

Editör: Ergün Çelik