Tire'nin Saruhanlı Köyü'nde ikamet eden 87 yaşındaki Hüseyin Kocamanoğlu, dün akşam saat 20.00 sularında damadının evine gitmek üzere yola çıktı. Yolunu şaşıran yaşlı adamın, bir süre sonra camiye teravih namazına gittiği öğrenildi. Namaz çıkışında eve dönmeyen ve kendisinden haber alınamayan Kocamanoğlu için ailesi ve yakınları seferber oldu.
MUHTAR VE KÖYLÜLER ARAMAYA BAŞLADI
Durumun saat 22.30’da bildirilmesi üzerine Saruhanlı Muhtarı Müslüm Uysal, azalar ve köy halkı vakit kaybetmeden arama çalışmalarına koyuldu. Çevrede yapılan ilk incelemelerde Kocamanoğlu’na ulaşılamayınca, bölgedeki kuyulara düşmüş olabileceği ihtimali üzerine Jandarma ve AFAD ekiplerine haber verildi.
GÖLDERESİ YOLUNDA YÜRÜRKEN BULUNDU
Ekiplerin ve vatandaşların hummalı çalışması gece geç saatlere kadar devam etti. Kaybolduktan yaklaşık 7 saat sonra, saat 03.00 sularında müjdeli haber geldi. Hüseyin Kocamanoğlu, Saruhanlı’dan Gölderesi’ne bağlanan yolda, köye yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta yürürken bulundu.
"EVE GİDİYORUM" DEDİ
Bitkin halde olmasına rağmen yürümeye devam eden Kocamanoğlu’nun, kendisini bulan ekiplere ve köylülere "Eve gidiyorum" dediği öğrenildi. Sağlık durumu genel olarak iyi görünen yaşlı adam, her ihtimale karşı kontrol amaçlı hastaneye sevk edildi.





