Teslim edilen makine Tarım Bakanlığı ve Firma Yetkilileri tarafından kuruma ve makineyi çalıştıracak personele detaylı şekilde anlatılarak eğitim verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım reformu Genel Müdürlüğü’nün Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi kapsamında gübre makinesini alan kooperatif, bu yatırım ile ortaklarından gelen talepleri karşılamak, daha çok üreticiye uygun maliyetli ve hızlı hizmet sunacağını belirtti.

Yeni makine sayesinde kooperatif, bölgedeki çiftçilerin gübreleme süreçlerini daha verimli, daha homojen ve daha kısa sürede tamamlamalarına destek olacak. Böylece hem iş gücü tasarrufu sağlanacak hem de doğru dozlama ile üretim kalitesi artırılacak.

Bunu yapmayan 3 kat fazla para ödeyecek
Bunu yapmayan 3 kat fazla para ödeyecek
İçeriği Görüntüle

Kooperatif Başkanı Öztürk: "Tire Süt Kooperatifi olarak hedefimiz, üretimin her aşamasında ortaklarımızın yanında olmak, maliyetleri düşüren, verimi artıran modern ekipmanları ortaklarımızın hizmetine sunmaya devam etmektir. Bu proje kapsamında bize destek olan kooperatifleşmenin temelinde bulunan birlikte ve beraberliği en iyi şekilde gösteren Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Sn. Eda Özden’e ve Tire Süt Üreticiler Birliği Başkanı Sn. Fikret Arslan’a katkılarından dolayı teşekkür ederim." dedi