Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın talimatı ile festivale aylar öncesinden hazırlanan Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü,  festivalin ilk gününde Ünlü ses sanatçısı Ayşe Dinçer'i ağırladı. Festivalin ilk gecesinde Tirelilere unutulmaz bir konser veren Ayşe Dinçer'i yaklaşık 10 bin Tireli izledi. Konser öncesi protokol üyeleri Gölet alanında oluşturulan fuar alanını gezdi. Konsere Tire Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İlçe Jandarma komutanı Okay Cansu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Canpolat, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar ve yaklaşık 10 bin vatandaş katıldı. Birbirinden güzel şarkılarla Tirelileri mest eden ünlü Sanatçı Ayşe Dinçer, sahneden inerek vatandaşların arasına karıştı. 


Konserde Dinçer'e Çiçek veren Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, burda bir konuşma yaparak şunları söyledi. "İlçemizin bereketli topraklarında yılda üç kez ürün alınabilen bu coğrafyada, şairinde dediği gibi dağlarımızdan yağ ovalarımızdan bal akıyor. Dünyanın en güzel incirlerinin yetişdiği bölgemizde siz değerli üretcilerimizin emek emek işlediği ürünler, Tireli İncir firmalarımız aracılığı ile dünyanın dört bir yanına pazarlanıyor. İncirde Türkiye geneline baktığımızda yılda ortalama 60 bin ton ile 90 bin ton arasında üretim yapıldığını görüyoruz. Bu üretimin 6 ila 8 bin tonu Tire'de üretiliyor. Türkiye ortalamasına baktığımızda %10 ila % 12 sini Tire olarak bizim bölgemiz karşılıyor. Bu ilçemiz için gerçekten gurur verici bir tablo ve  yine bölgemiz ceviz konusunda da iddialı. Havzanın en güzel cevizleri bölgemizden yurdun dört bir noktasına ulaşıyor. Bizler de Tire Belediyesi olarak her zaman üreticinin yanında olmayı kendimize görev bildik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün  dediği gibi Köylü Milletin Efendisidir sözünü kendimize şiar edindik. Bu bilinçle emek emek ürettiğiniz ürünlerinize değer katmak amacı ile 2019 yılında sizler için başlattığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz İncir ve Ceviz festivalinin bu yıl dördüncüsünü düzenlemenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalimiz her yıl bir önceki yıla oranla daha coşkulu  geçiyor. Bu gurur bize yeter. Bu duygu ve düşüncelerle festivalimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum..."

Tire'nin Minikleri İçin Macera Dolu Bir Dünya: Macera Park Açıldı! Tire'nin Minikleri İçin Macera Dolu Bir Dünya: Macera Park Açıldı!

7-46-55-54-43-52-81-8

Editör: Ercan Çelik