Cumhuriyet Halk Partisi Tire Eski İlçe Başkanı Mustafa Güngör, hem partisinden, hem de Tire ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliklerinden istifa etti. İstifa dilekçesini önceki gün saat 16:00 sıralarında İl Merkezi’ne gönderen Güngör’ün istifası CHP kanadında büyük yankı uyandırdı. Güngör’ün istifa etme sebebi ise mevcut Genel Başkan Kemal Kılıdaroğlu ile aynı çatı altında siyaset yapmak istememesi.  Bu yüzden CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’ye açık destek verdiğini belirten Mustafa Güngör, Muharrem İnce’nin Genel Başkan olması için çaba göstereceğini ifade etti.

‘KAMUOYU ARAŞTIRMASI YAPSINLAR’

İstifanın ardından özel olarak HaberTire Gazetesi’ne konuşan Güngör, vatandaşın da artık Genel Başkanın değişmesini istediğini söyledi. Güngör açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Çok uzağa gitmeye gerek yok. İlçemiz Tire’de de bir kamuoyu araştırması yapılsa, herkes Kılıçdaroğlu’nun gidip yerine Muharrem İnce’nin gelmesini istiyor. Ben halkın içinden gelen, halkın adamı ve halkın çocuğuyum. O yüzden halkımızla aynı düşünüyorum. Parti üyeliğinden ve meclis üyeliğinden istifa etmiş olmam CHP ile gönül bağlarımı kopardığım anlamına gelmiyor. Yaşadığım müddetçe CHP’ye oy atmaya devam edeceğim. Ancak artık Genel Başkan’ın değişmesi şart oldu. 36. Olağan Kurultayda Yalova Milletvekilimiz Muharrem İnce’ye başarılar diliyor, yanında olduğumu şimdiden ifade ediyorum.

Editör: Haber Merkezi