Ercan ÇELİK

2013 yılında İzmir’de başlatılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, her yıl eş zamanlı olarak 32 ülkede ve 200 kentte gerçekleştiriliyor. Tire’de ilk kez geçen yıl düzenlenen etkinliğe yoğun katılım olmuştu. Bu yıl da Nesibe Güneş’in koordinatörlüğünde düzenlenen tura, bisikletlerini süsleyen kadınlar katılara toplu sürüş yaptılar.

Etkinlik, Tire Kent Müzesi önündeki toplantıyla başladı. Burada tüm kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Nesibe Güneş, kadınların toplumda eşit olması, bisikletlerin trafikte daha görünür olması gibi talep ve dileklerini sıraladı. Bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasını dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet altyapısı talebini pekiştirmek için düzenleniyor.

Basın açıklamasının ardından sürüş Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı güzergah boyunca, Tire’nin caddelerinde bisiklet turu gerçekleştiren kadınlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Başkan Duran’dan öğrencilere anlamlı karne hediyesi Başkan Duran’dan öğrencilere anlamlı karne hediyesi

suslukadinlar4

suslukadinlar3

suslukadinlar2

Editör: Ercan Çelik