İçişleri Bakanlığı, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde bisiklet, elektrikli bisiklet, motorlu bisiklet, motosiklet ve 2001 sonrası üretilen T3 kategorisi traktör sürücüleri için koruma başlığı ve gözlük kullanımını zorunlu hale getirdi.

Üç tekerlekli yük motosikletleri ile kapalı karoseri bulunan araçlar dışındaki motosiklet sürücüleri ve yolcuları için koruyucu eldiven takmak zorunlu oldu.

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE ELDİVEN VE GÖZLÜK ZORUNLULUĞU

Yeni düzenlemeye göre bisiklet, elektrikli bisiklet, motorlu bisiklet, motosiklet ve 2001 yılı sonrası üretilen T3 kategorisindeki traktörlerin (üç tekerlekli yük motosikletleri ve karoserle korunan modeller hariç) sürücüleri için koruma başlığı ve gözlük kullanımı zorunlu hale geldi.

Ayrıca, üç tekerlekli yük motosikletleri ile kapalı karoseri bulunan araçlar dışında kalan motosiklet sürücüleri ve yolcuları için koruyucu eldiven takmak da zorunlu oldu. Yolcular için kask takma şartı ise eskisi gibi devam ediyor.

Tire’de Cumhuriyet coşkusu
Tire’de Cumhuriyet coşkusu
İçeriği Görüntüle

KURALA UYMAYANLARA 993 LİRA CEZA

Can güvenliği için zorunlu tutulan bu koruyucu ekipmanları kullanmayan sürücülere 993 lira idari para cezası uygulanacak.