Ercan ÇELİK

Şanlı tarihiyle Tirelilerin gönlünde taht kurmuş Tirespor, geçmişte pek çok başarıya imza atmış, Tire’nin adını Türkiye çapında duyurmuştu. Şimdi de 1970 Tirespor ismiyle kurulan kulüp, aynı başarı bayrağını taşımak için faaliyetlere başladı.

 

1970 Tirespor Kulübü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Son 10 yıldır gerek şehircilik gerekse ekonomik anlamda günden güne yenilenen, büyüyen,  gelişen memleketimiz maalesef sportif ve sosyal alanlarda aynı ivmeyi yakalayamamış ve durağanlık göstermiştir. Mevcut sistemde var olan güzide spor kulüplerimiz ve spor tesisleri şehrimizde yaşayan yavrularımıza yeterli gelmemektedir. İlçemizde ilk ve orta öğretimde yaklaşık toplam on üç bin yavrumuz eğitim görmektedir. Bunlardan altı binini erkek olarak kabul edelim. İki tane spor kulübünün beş ayrı yaş kategorisinde onar çocukla futbol antrenmanı yapıp liglere katıldığı düşünülürse, hitap edilen çocukların sayısı kabaca yüz elli sayısını geçmemektedir. Bu bağlamda,  ihtiyaca dönük çalışmalarımızı tamamladık ve mevcut potansiyelimizi harekete geçirmek adına hepimizin gurur duyduğu 1970 Tirespor Kulübü Derneği’ni kurduk. Kulübümüzün kuruluş amacı, kentimizde yaşayan çocuklarımızın futbol oyunu potansiyellerini gerçekleştirmeye yardımcı olmak, bunun yanı sıra adil oyun temasına sadık, dürüst, yardımsever, her türlü bağımlılık yapıcı maddeden uzak yaşayan, yüksek karakterli Türk Tarih ve Kültür bilincine sahip bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır. Bu amacımızı gerçekleştirme fırsatını yakalamak için gerekli tesisleşmenin yapılabilmesi adına Sayın Kaymakamımız Hasan Tanrıseven projelerimizi önemseyerek dinledi ve büyük beğeniyle destek sözü verdi. Bu konudaki hassas tutumu ve desteği için kendisine müteşekkiriz.”

 

1970 TİRESPOR, İLK HEYECANINI YAŞADI

Avusturya Trophy Cup Futbol Şampiyonası Türkiye Ayağı 8-9 Nisan tarihleri arasında Kuşadası Altınordu Futbol Tesislerinde yapıldı.. 1970 Tirespor Kulübü U10 (10 yaş altı) yaş kategorisinde on  tane 2007 doğumlu, üç tane 2008 doğumlu ve üç  tane de 2009 doğumlu olmak üzere toplam onaltı futbolcunun oluşturduğu ekiple ilk organizasyon heyecanını yaşadı. Beş takımlı gurubu üç galibiyet bir  mağlubiyetle  ikinci olarak tamamlayan takımımız 1970 Tirespor birinci tur  maçında karşısına çıkan rakibini eleyerek son on altı  takım arasına kalmayı başardı. Burada kura şansı yaver gitmeyen ekibimiz tamamı kendi yaş guruplarında Azerbaycan milli  forması giyen oyunculardan oluşan ve ligde otuz beş  maçtır yenilmeyen Vatan Futbol Kulübüne yenilerek turnuvaya veda etti. Kurulduktan sonra kısa bir süre içerisinde böyle bir organizasyonda başarı sağlayan 1970 Tirespor Kulübü Derneği Geçici Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersan Çopur şehrimizin çocukları için ellerini taşın altına soktuklarını, şehrin hem takımına hem de geleceğine sahip çıkması adına destek vereceğinden kuşku duymadığını söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi