Saadet Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili adayları; İbrahim Orakçı, Menderes Bozkurt ve Mehmet Ekmen, Tire’de yerel basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında buluştu. Adaylıkları ve seçim stratejileri hakkında konuşan adaylar, ‘Milli Görüş’ projesine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirttiler ve SP olarak toplumun tüm kesimlerini her yönüyle kucaklayan “Adil Düzen” oluşturmak için var olduklarını ifade ettiler.

1 Kasım’da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimine 15 gün kala, Saadet Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili adaylarından üçü, Tire’de yerel basın mensupları ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. Tire Belediyesi Derekahve tesisinde gerçekleşen organizasyonda; milletvekili adayları İbrahim Orakçı, Menderes Bozkurt ve Mehmet Ekmen ile SP Tire İlçe yöneticisi Fevzi Yazıcı yer aldı. Büyük Tire ve Haber Tire gazeteleri temsilcilerinin yer aldığı sohbet havasında geçen basın toplantısında SP’li milletvekili adayları dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Adaylar, organizasyonda önce kendilerini tanıttı ve sonrasında adaylıkları, seçim süreci ve SP’nin politik duruşu hakkında konuştu. Adaylar, konuşmalarının başında geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleşen kanlı terör saldırısını üzüntü ve elem içerisinde karşıladıklarını, ölenlere rahmet dilediklerini belirterek sözlerine başladı. 

“BİZİM DIŞIMIZDAKİ TÜM PARTİLER, FAİZCİ VE SÖMÜRÜCÜ KAPİTALİZME HİZMET EDİYOR”
Milletvekili adaylarından İzmir 2. Bölge 5. sıra adayı olan İbrahim Orakçı, 54 yaşında evli ve 2 çocuk babası olduğunu sigortacılık sektöründe çalıştığını belirtti. 1986 yılından bu yana ‘Milli Görüş’ davası içinde olduğunu belirten Orakçı, bugüne kadar partisi tarafından bir kez Bornova, bir kez de Çeşme belediye başkanlıkları için aday gösterildiğini, 3 yada 4 kez de milletvekili adayı yapıldığını söyledi. Orakçı, halen SP İzmir İl Yönetiminde görev yapmakta.
Adaylık, mevki veya makamın kendisi ve dava arkadaşları için sadece halka hizmet etmek adına bir fırsat olma anlamı taşıdığını ve kendilerinin hiçbir şekilde makam ve adaylıklar için öne çıkmadıklarını verilen görevi üstlendiklerini ifade eden Orakçı, “Milli Görüş, bir dava hareketidir. Öyle bir hareket ki bu ülkenin ruhunu, dinimizin ruhunu içine alan bir hareket. Bütün siyasi partiler ülkeye hizmet etmek maksadıyla kurulur. Fakat bizim dışımızdakilerin hepsi faizci, sömürücü kapitalist düzene hizmet ederler. Fakat bizim düzenimiz böyle değildir. Bizim düzenimizin adı ‘Adil Düzen’dir. Faizi, haram parayı, sömürüyü, manevi ve milli çökmüşlüğü kabul etmeyen toplumdan çıkaran bir düzendir.” dedi.

“SİYASETTE EN DOĞRUSUNUN SAADET PARTİSİ OLDUĞUNA KANAAT GETİRDİM”
Diğer aday Menderes Bozkurt’ta Bornova’da yaşadığını, makine mühendisi olduğu ve inşaat sektöründe çalıştığını belirtti. Evli ve 4 çocuk babası olan Bozkurt, siyasette yeni bir isim olduğunu belirtti. Siyasete SP saflarında girdiğini belirten Bozkurt, 8. sıradan aday. Bozkurt, siyasete giriş sebebini, yeterli hayat tecrübesine ulaştığına inanan biri olarak siyasette yer almak ve ülkem ve dinim için, insanlarımız için mücadelede bulunmam gerektiğini düşündüm. Saadet Partisi ve onun projelerinin benim için en uygun olduğuna kanaat getirdim ve SP saflarına katıldım. 7 Haziran’da yapılan milletvekili seçimlerinde de aday gösterildim. Bu seçimde de yine adayım.” diyerek, Tireli seçmenlerden destek istedi.

“AYNI AŞK VE ŞEVKLE HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”
SP’nin Tireli adayı olarak, kahvaltılı toplantıda ev sahibi konumunda olan Mehmet Ekmen ise kendini tanıtırken ve görüşlerini aktarırken şunları söyledi; “Tire’de uzun yıllar kırtasiyecilik alanında esnaflık yaparak hizmet vermekteyiz. Gençlik yıllarımdan bu yana, yaklaşık 20-21 yıldır, Milli Görüş davasının içindeyim. 39 yaşında evli ve 2 çocuk babasıyım. Şuanda, 2013 yılında devir aldığım Saadet Partisi İlçe Başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Bizler, hakkın ve doğrunun istikametinde giden, birkaç kişi kalsa bile bu yoldan vazgeçmeyen sadece Allah’tan medet uman kişileriz ve davamız bu yöndedir. Tüm adaylarımız, geçmişte olduğu gibi aynı aşk ve şevkle yollarına devam etmektedir. Tireli hemşehirlerimiz, bizi ve savunduklarımızı iyi bilir. Her bir oy bizim için önemli.”

Editör: Haber Merkezi